Baki

Így bakiztak Krausz Gáborék

K.N.

Létrehozva: 2023.09.06.

Minden kezdet nehéz – ez a mondás nem alaptalan, hiszen senki sem születik profinak. Ezt nagyon jól tudja Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András is, akik hosszú utat jártak be, amire eljutottak a mostani szintjükre.

Bizony volt idő, amikor még a TV2 Séfek Séfe zsűritagjai, vagyis Krausz Gábor, Vomberg Frigyes és Wolf András is csetlettek-botlottak a konyhában!

Krausz Gábor megfogadta, hogy soha többé nem tesz ilyet - Fotó: hot! magazin archív

Krausz Gábor meggyalázta a séfje ételét!

Krausz Gábor az érettségi után kezdett elmélyülni a gasztronómia világában. Rengeteget küzdött, hogy bekerüljön a legjobbak közé, de szerencsére ennek meglett a gyümölcse.

Nem mindegy, hová kerül az ember; én eleinte egy szerényebb étteremben dolgoztam, ami megakadt a finomfőzeléknél. 

Később szerencsére bejutottam a Gundel Étterembe, ahol Kalla Kálmán volt a séf. Azért itt is voltak szívatások, de még saját magamat is szívattam: egyszer Kálmán séf híres ételét, a Kalla csirkét kellett megcsinálnunk. 12 percig kellett volna sütni a húst, de ez valahogy elmaradt. A séf úr nem volt bent, ezért az alatta dolgozó séf azt mondta, hogy gyorsan tegyem be a mikróba, jó lesz az úgy! Abban a pillanatban, amikor csipogott a mikró, megjelent Kalla Kálmán. Sosem felejtem el, ahogyan akkor rám nézett! Azt mondta: „Drága fiam, meggyaláztad az ételem!” Akkor megfogadtam, hogy ilyet soha többé nem csinálok – mesélte nevetve a hot! magazinnak Gábor, majd azt is elárulta, hogy milyen versenyzőt keres a TV2 Séfek Séfe ötödik évadában. – Nyugodt emberrel tudok együtt dolgozni, akiből higgadtság árad. Minden évben volt ilyen versenyzőm; remélem, most is találok valakit, akivel akár meg is nyerhetném a műsort!

Wolf András minden ujján volt egy ragtapasz - Fotó: hot! magazin archív

Wolf Andrásnak meggyűlt a baja a darabolással

Wolf András 14 évesen csöppent a konyha világába. A séf úgy gondolja, nem baj, ha valaki hibázik munka közben – a lényeg az, hogy a hiba ne kerüljön a vendég elé.

Volt idő, amikor úgy néztem ki, mint Michael Jackson: minden ujjamon volt egy ragtapasz! A darabolás sem annyira egyszerű; volt, amikor a séfem újravágatott velem több kiló krumplit, mert nem volt elég szép. Sokat bakiztam. 

 – nevetett András. – Nagyon sok pofont kellett kapnom ahhoz, hogy beleszeressek ebbe a szakmába, de hálás vagyok a séfjeimnek, ugyanis ma már nem tudnám elképzelni az életemet enélkül.

Vomberg Frigyest önteltség miatt bakizott - Fotó: hot! magazin archív

Vomberg Frigyesnek volt olyan főnöke, aki látványosan öntötte ki az ételét

Vomberg Frigyes 14 éves korától foglalkozik főzéssel. A bakik azonban – állítása szerint – nem a kezdetekben voltak igazán jellemzők, hanem akkor, amikor már rutinosabb volt.

Öntelt állapotban jönnek elő a csetlések-botlások: nagy mellénnyel álltam neki, úgy éreztem, hogy én mindent tudok. 

Hálás vagyok, hogy ez megtörtént, mert mindig jó útra tereltek, még akaratomon kívül is! – vallotta be Frigyes, aki úgy érzi, jól tudja kezelni azokat a versenyzőket, akik éppen az „öntelt korszakukat” élik. – Meg kell mondani nekik, hogy vegyenek vissza, mert ezzel csak hátráltatják a csapatot. Nem szabad hagyni, hogy valaki egyéni játékot kezdjen el, hiszen ez csapatmunka.

A friss hot! magazinban további érdekes sztártörténeteket olvashat - Fotó: hot! magazin 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek