A legnevesebb díjkiosztó után jöhet a nagy evészet. Íme az Oscar-gála menüjéről néhány titok.
Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik meg immár 96. alkalommal az Oscar-gálát. A vörös szőnyeges vonulás és díjkiosztó után nem ér véget a sztárok számára az ünneplés: fényűző vacsorával kényeztetik majd a díjazottakat, jelölteket és más díszvendégeket. Íme néhány titkos részlet erről.
A menüsort ezúttal is az osztrák sztárséf, Wolfgang Puck állította össze, a hírességeknek a kedvenceiket tálalja majd.
„Mindent az utolsó pillanatban készítünk el, hogy igazán ízletes legyen”, fogalmazott Puck, aki csapatával többek között ötezer darab Oscar-szobrot készít el csokoládéból, amit 24 karátos aranyporral hintenek majd meg. Puck ezzel együtt 150 ezer csokoládé Oscarral büszkélkedhet majd.
A neves séf az elmúlt években számtalan elismerést zsebelt már be a legnagyobb világsztároktól. Az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas Joaquin Phoenix például odavolt az ázsiai ízvilágot megidéző vegán specialitásáért. Az Oscar-díjas olasz-amerikai filmrendező, Martin Scorsese a tésztáját imádta, Barbra Streisand pedig, ha tiszteletét teszi a vacsorán, bizonyára kedvenc csirkés pitéjét fogyaszthatja majd.
De a gála utáni vacsora menüsorában várható ínycsiklandó trüffel torta, trendi sajtos tészta, fatüzelésű kemencében készült pizza, és a tavalyi év nagy slágere: tölcsérben felszolgált fish and chips, azaz palacsintaszerű tésztában megmártott és olajban kisütött tengeri hal, sült hasábburgonyával körítve.
Az impozáns menüsoron másik híres séfek, Elliott Groverrel és Max Farina is dolgozik. Az ő specialitásai között szerepel szarvasgombás rizottó marharaguval, vegán és vegetáriánus lasagne is.