Meglepetésként utazott el Szicíliába kedvesével a zenész. Csocsesz és Angi élményeikről számoltak be.
Csocsesz egyik nagy szenvedélye az utazás, járt már Törökországban, Dubajban és a világ számos más országában is. Ezzel a szenvedélyével párját is "megfertőzte", aki nemrég egy szicíliai úttal lepte meg a zenészt. Így a pár három napot tudott eltölteni a csodás olasz szigeten, aminek szinte minden zugát bejárták.
A zenész azt is elmondta, hogy nagy szerencséjük volt az úttal, mert a szombaton reggel indultak repülővel és csak hétfő este kellett haza indulniuk.
– A három nap alatt mindent bejártunk, amit szerettünk volna. Reggel felkeltünk, megreggeliztünk és már mentünk is: voltunk az Etnánál, a citrom ligeteknél és a Castello-nál, valamint Taormina csodás kisvárosában, Szicília ékszerdobozában, amit nem szabad kihagyni, este pedig pihenés. A vulkánnál nem mehettünk fel a kürtőig, de a libegővel le tudtuk a nagyját, és még gyalog, ameddig bírtuk. Persze vannak extrémebb túrák is, de arra már fel kéne készülni – mesélte mosolyogva Csocsesz, aki azt is elmondta, hogy minden nap izomlázzal küzdött, de minden percét megérte.
Persze amellett nem lehet elmenni, hogy az Etna még ma is működő vulkán, így sosem lehet pontosan tudni, mit hoz a holnap, mikor tör ki. De Angi rokonai, akik kint élnek, rengeteg kérdésére válaszoltak a csodálatos tájjal kapcsolatban.
Csodálatos látvány fogadott mindenhol, láttunk házakat, amik a megszilárdult lávára épültek. De azt nem lehet elfelejteni, hogy hiába vannak műszerek és tudósok ott, sosem lehet tudni, mikor indul meg a lávafolyam. Persze hoztunk tufát is szuvenírnek. Láttuk az Alcantara-szurdokot, aminek a különlegessége, hogy a lávába vájt folyó jéghideg vizében fürödhetnek az emberek. Oda is lift viszi le az embereket, 1-1,5 kilométerre, ameddig lehetett
– számolt be élményeiről Csocsesz, aki azt is hozzátette, hogy a belső turizmus is fontos az országban.
Egy ország kultúrájának egyik szerves pontja a gasztronómia, amit sokkal inkább a kis eldugott helyeken, a kis családias vendéglőkben tud az ember megismerni. Csocseszék ennek megfelelően igyekeztek minden lehetőséget kihasználni, hogy megízleljék a helyi különlegességeket.
– Szinte mindenhol megkóstoltuk a helyi jellegzetességeket, a tengerparton és a kisvendéglőkben is. El kell mondjam, hogy nagyon finoman főztek a tengerparton is, de a legjobbat mégis a kis családi vendéglőkben ettünk – számolt be gasztro-élményeiről a zenész, aki mondta, hogy csodálatos emlékkel gazdagodtak Angival.