valami régi

Ákos 30 év után újra felveszi azt, amit „már régen sem kellett volna”

Buster

Létrehozva: 2024.05.28.

Kovács Ákos éppen három évtizeddel ezelőtt, az akkor frissen megjelenő második szóló albumjának turnéján vette fel először és eleddig utoljára azt a bizonyos bőrmellényt, ami a hamarosan újra fontos szerephez jut.

Ákos hazánk egyik legtermékenyebb dal- és zeneszerzője, aki éppen tegnap mutatta be legfrissebb, hamarosan megjelenő nagylemezének egyik dalát. A premierre az Abaházi Presszóban került sor hétfő este a Retró Rádióban. A műsorvezető és az előadó régi barátként üdvözölték egymást, és nagyon hamar el is indult kettejük közt egyfajta csipkelődés, aminek kapcsán szóba került egy bőrmellény, ami nagyjából harminc éve merült a feledés jótékony homályába.

Ákos
Ákos soron következő turnéja sok meglepetést tartogat (Fotó: Facebook)

Egyszer meg lehet csinálni, hogy megvillantjuk a bálna felsőtestet…”

Tavaly egy fesztiválon, nagyon jó humorérzéke volt a szervezőknek, így minket két fiatal előadó közé tettek be. Az előttünk koncertező srácnak azt kiabálta a közönség., hogy: Vedd le a pólód! Ezt érdekes volt látni. 

Ugyanakkor kicsit örültem, hogy nekem nem kiabálták ugyanezt, mert lehet, hogy az utolsó előadásom lett volna. 

Egyszer meg lehet csinálni, hogy megvillantjuk a bálna felsőtestet… Fiatalabb voltam és nem csak, hogy harminc évvel, de harminc kilóval is. A Test koncerten egy gusztusos, hájfogó mellénykében léptem fel és ezt nem tartom életem legjobb döntésének – idézte fel némi szolid, de hatásos provokáció után Ákos, majd tett egy ígéretet arra, hogy az említett ruhadarab idén visszatér a közelgő, tíz állomásos turné nyitódalában.

Ákos
Ákos 30 év után újra elővette ezt a bizonyos mellénykét (Fotó: YouTube)

Ehhez én fel fogom venni ezt a ruhadarabot”

De ugye most készül rólam egy portréfilm, aminek a lényege annyi, hogy harminc éve vagyok a pályán, vagyis ezen az úton amin járok. Emiatt fel kellett túrni az archívumot és bizony meg is találtam az említett bőrmellényt, amin sírva röhögtek azok az emberek, akik emlékeztek rá, de azok is, akik soha nem találkoztak vele. Követelik is, hogy vegyem fel idén, hiszen éppen harminc éves a Test album, ami életem második szólólemeze volt, így most elviszem magammal ezt a mellényt a soron következő turnénkra, hiszen a Test lemez dalai is szerephez jutnak majd. Sőt, kapásból a címadó dallal kezdjük majd az előadást. Ehhez én fel fogom venni ezt a ruhadarabotfogadkozott Kovács Ákos, aki végül egy poénnal ütötte el a témát, mielőtt először csendült fel nyilvánosan legújabb dala a Kegyetlen szerelem...

 

Már nem csupasz felsőtestre húzom majd”

A mellény ugyanúgy mutat, én már nem annyira. Valójában már akkor sem volt indokolt a viselése, ma pedig már teljesen indokolatlan. Igaz, most már nem csupasz felsőtestre húzom majd fel, mert egyfajta tömegoszlató hatása is lehet. 

Nem tudom, hogy például a Budapest Parkban van-e annyi menekülési útvonal, amennyit ez igényelne

 – nevetett az Abaházi Presszó felvételén az előadó.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek