Évforduló

Falusi Mariann: Sok sírdogálással telt az elmúlt év, éltem, túléltem

Mona

Létrehozva: 2024.05.10.

Lang Györgyi, a Pa-Dö-Dö énekesnője tavaly május 20-án, tíz nappal a születésnapja után hunyt el. Máig nehéz felfogni, hogy nincs többé, pedig ennek a napokban lesz egy éve. Ma lenne 67 éves… Barátai nem mindennapi módon emlékeznek meg róla születésnapja alkalmából és halálának évfordulójáról.

Máig emlékszem tavaly május 20-ra, arra a szombati napra, amikor késő délután ültem a gép előtt, és egy nagyon szomorú hírről kellett cikket írnom: elhunyt Lang Györgyi. Egy órán át csak néztem a képernyőt, mert nem tudtam, hogyan kezdjek bele egy olyan anyagba, amivel a megrázó információt kell megosztanom a „nagyvilággal”. Aztán valahogy jöttek a gondolatok…

Lang Györgyi
Lang Györgyi ma lenne 67 éves (Fotó: mediaworks archívum)

Lang Györgyi emlékét barátai tovább ápolják

A Pa-Dö-Dö együttes egyik fele örökre, hosszú, méltósággal viselt betegség után, otthonában, barátai és családja körében, 66 éves korában, álmában elhunyt. A szomorú hír percek alatt körbejárta az internetet, a közösségi oldalakat gyakorlatilag ellepték az érzelmekkel teli gondolatok. Kollégák, barátok, színészek, politikusok, rádiósok, és olyanok is, akik nem ismerték, de tisztelték, megható sorokkal búcsúztak Györgyitől.

Mégis a barátainak és Falusi Mariann-nak – aki 35 évig alkotott egy párt a színpadon Pa-Dö-Dő formációjukkal Lang Györgyivel – volt a legfájdalmasabb a búcsú, hiszen szoros barátságban, sőt, inkább családként élték a mindennapjaikat. Nehéz időszak következett mindnyájuk életében, hiszen meg kellett élniük az első karácsonyt, az első nyaralást, ahol Györgyi már nem lehetett velük. A májusi hónap duplán lesz szomorú számukra, hiszen május 10-én 67 éves lenne az énekesnő, május 20-án pedig a halálának lesz az egy éves évfordulója. Ezek is olyan momentumok, amiket először fognak átélni, minden bizonnyal sok érzés, élmény jön felszínre, amire már csak emlékként tudnak tekinteni.

Lang Györgyi
Györgyi barátai a születésnapja és a halálának egy éves évfordulója között emlékeznek meg az énekesnőről (Fotó: Bors archívum)

Falusi Mariann az elmúlt egy évről: „Éltem. Túléltem”

Falusi Mariann és barátai azonban sosem felejtik el Györgyit. Most, a születésnapján is különleges módon emlékeznek meg szerettükről, melyről az énekesnő csak szűkszavúan nyilatkozott lapunknak.

Az elmúlt év… – sóhajtott.

Sok sikeres koncertem volt. Sok sírdogálással és nevetéssel is. Amikor nem a színpadon álltam, akkor utaztam. Éltem. Túléltem. 

– Nem jó érzés arra gondolni, hogy most két fontos dátum jön. 10-én Györgyi születésnapja, 20-án pedig az egy éves évforduló. A barátainkkal azt beszéltük meg, hogy a két időpont között összejövünk a Györgyi lakásában, összetartunk. Szépítgetjük a kertjét, kigazoljuk a kaktuszokat, rendbe tesszük a pincét… Takarítunk kicsit, rendelünk pizzát, megtöltjük élettel a lakást. Hát így – mondta a Borsnak az énekesnő.

Lang Györgyi és Falusi Mariann
Györgyi és Mariann 35 évig alkotott egy párt a színpadon Pa-Dö-Dő formációjukkal (Fotó: BS)

 

Az énekesnőnél 28 éves korában sclerosis multiplexet diagnosztizáltak. Bár évek óta kerekesszékbe kényszerült, idővel megbékélt a betegségével. Koncertezett, utazott a nagyvilágban. Lang Györgyi mindezek ellenére teljes, boldog életet élt, ami nagyrészt köszönhető annak a sok szeretetnek, amivel barátai és a közönség halmozta el. Azonban 2021 decemberében stroke-ot kapott, melynek következtében beszédközpontja sérült, jobb karja lebénult. Bár úgy tűnt, az énekesnő jobban van, állapota miatt jó ideje folyamatos segítségre szorult. A küzdelem azonban május 20-án, tíz nappal a 66. születésnapja után véget ért számára. A Pa-Dö-Dö együttes egyik fele örökre lehunyta a szemeit mérhetetlen űrt hagyva maga után...

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek