Könyv

„Különböző városokból kitiltanak, mert van egy múltam” – Megjelent a Viszkis életéről szóló könyv

Zs.

Létrehozva: 2024.06.11.

"Állj talpra! Őszintén az újrakezdésekről" címmel ma megjelent a Viszkis könyve. Ambrus Attila kalandos életének összefoglalója hosszú hónapokon keresztül készült, ami nem véletlen, volt épp elég különleges esemény az életében, amiről őszintén kellett beszélnie.

Ma délelőtt megkezdődött az a maratoni hosszúságúra tervezett sajtótájékoztató, melyet Ambrus Attila szervezett. A Viszkis életének fontos eseménye ez a bemutató, hiszen most találkozhat először a közönség azzal a könyvvel, melyet Karizs Tamás újságíróval ketten jegyeznek. Az Állj talpra! Őszintén az újrakezdésekről című kötet 320 oldalon keresztül taglalja azt a nagyon különleges életutat, amit Ambrus tudhat magáénak. Nem véletlen ez a sok oldal és az is teljesen indokolt, hogy a Viszkis közel ötórásra tervezte a sajtóval való találkozást. A kötetben leírtak ugyanis számtalan kérdést vetnek fel. A legelső és legfontosabb pedig az, hogy miként lehetséges az, hogy valaki tizenkilenc év börtön után rácáfol minden előítéletre, ami egy börtönviselt embert sújtani szokott? 

Ambrus Attila
Ambrus Attila az újonnan nyitott szentendrei boltjába invitálta az újságírókat Fotó: Bors 

Ambrus Attila: "Aki kijön a börtönből, az nagyon nehéz helyzetben van" 

Ambrus a sajtótájékoztatót ezzel a beszéddel nyitotta meg: 

Ez a könyv mérföldkő az életemben, remélem, hogy egyfajta kiindulási pont lesz. Nyilván nincs nálam a bölcsek köve, nem fogom tudni az okosat senkinek elmondani, de mindenféleképpen azért tanulságos ez a sztori, mert itt őszintén beszélünk a mélységekről, arról, hogy valamit elrontottam és valamit megpróbáltam helyrehozni.

– mondta, majd így folytatta: 

8G0A9652
Ambrus Attila új könyve már a boltokban Fotó: Bors 

12 év alatt nagyon sok mindenen átmentem, nagyon sok mélységbe kerültem, amikor már kijöttem, azután is. És higgyétek, el, hogy aki kijön a börtönből, az nagyon nehéz helyzetben van. Egyrészt az előítélet, másrészt ki vesz föl? Melyik cég fog egy olyan embert fölvenni, amelyik 47 rendbeli rablással van a háta mögött... Tehát pont ez ellen küzdök: a társadalmi előítélet, a származás miatti kirekesztés, faji és egyéb más okokból, mert én nagyon sokszor - főleg az utóbbi időben - tapasztaltam, hogy különböző városokból kitiltanak, mert van egy múltam. Ez azt gondolom, nem engem minősít... 

A rendezvényen elhangzott még, hogy a Viszkis hogyan oldott meg különböző élethelyzeteket a börtönévek után, és hogy éli most a mindennapjait egy csípőprotézissel a testében... 

8G0A9632
Ambrus Attila könyvei a szentendrei üzlete kirakatában Fotó: Bors 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek