JÓTÉKONYSÁG

Hidegrázós összefogás: Így küzd Curtis és Marics Peti a 10 éves kis Flóráért

D.G.

Létrehozva: 2024.06.27.

Módosítva: 2024.06.27.

Hatalmas összefogás és a támogatások eredményeként kedden átesett az életminőséget javító műtéten világbajnok vízilabdázónk, Drávucz Rita ritka rendellenességgel született kislánya. Az operáció megvalósulásához járultak hozzá Curtis és barátai, akik jótékonysági meccset rendeztek Flóra megsegítésére. Az újpesti rapper a Borsnak mesélt arról, hogy a kislány igazi harcos és a műtétnek köszönhetően rövid távokra fel fog tudni állni a kerekesszékből, amelyet több, mint 6 éve használ.

Az újpesti rapper és barátai évekkel ezelőtt rendezték meg az első Sztárfocit, azzal a céllal, hogy a befolyt összegből rászorulókat segítsenek. Curtis nagy örömére a jótékonysági rendezvény azóta kinőtte magát, míg az elsőn alig volt néző, az utolsón telt ház volt és nem is tudott mindenki bejutni. Utóbbin világ és Európa-bajnok vízilabdázónk, Drávucz Rita kislányának gyűjtöttek pénzt. A külföldi operáció elképesztően magas ára finanszírozásra került, Flóra 9,5 órás műtétje jól sikerült, szülei végtelenül hálásak mindenkinek, aki segített.

Curtis
Curtis és barátai hozták össze a Sztárfocit azért, hogy rászorulókon segítsenek (Fotó: Facebook)

Curtis: Flóra igazi harcos, példakép!

Nem a háláért, nem a köszönömért és nem is azért szokott a rapper jótékonysági ügyek mellé állni, hogy írjanak róla. Curtis szerint, akinek a Jóisten ennyit adott, annak vissza is kell adnia belőle. A volt újpesti futballista mindig is érzékeny volt szociálisan, de amióta édesapa lett, különösen fogékony a beteg gyermekek megsegítésére.

− Öt éve vagyok édesapa, és szerencsés vagyok, mert Doncsinak mindent meg tudok adni – kezdte lapunknak Curtis. − De nem mindenki ilyen szerencsés, így amikor Óvádi Laci barátom szólt, hogy hozzuk össze a Sztárfocit, nem volt kérdés, hogy megyek. Azóta kéz a kézben megyünk, ha kell, rengetegen álltak mellénk, nem is mondok neveket, mert örömünkre nagyon hosszú a lista. Szoktunk például iskolakezdési akciót tartani, vagy most éppen olyan rászoruló diákoknak fizetjük a felkészülését, akik megbuktak. Az a jó, hogy ebben az igazából baráti társaságból mindenki első szóra jön mindig és ugyanúgy gondolkoznak, ahogy mi, hogy kötelességünk segíteni!

Curtis
Curtis barátai, középen Flórával, aki segítségükkel már át is esett a műtéten (Fotó: Facebook)

Így természetesen, amikor a társaság hallott Drávucz Rita kislányáról, aki ritka genetikai rendellenességgel, Charcot-Marie Tooth-szal született, azonnal felajánlották segítségüket. Mint ahogy akkor arról a Bors írt, jótékonysági meccsükön olyan sztárok mondtak rögtön igent az invitálására, mint Marics Peti, Várkonyi Attila, Abaházi Csaba, nem beszélve az Újpest öregfiúk csapatának legendás focistáiról. A teltházas rendezvény bevétele Flóra műtéti alapjába folyt be. 

Hatalmas az öröm, hiszen a Sztárfoci bevételének és az árverésünknek is hála, a kerekesszék és a betegség ellenére is mindig mosolygós és vidám Flórát tegnap megműtötték, ez a kislány egy igazi harcos, jól viselte a 9,5 órás műtétet, ami után lila gipszet kért. Most a rehabilitáció következik, és a fokozatos terhelés, de innen már csak felfelé vezet az út. De én biztos vagyok benne, hogy az lesz a vége, hogy Flóra 6 év után több időt tölt el kerekesszék nélkül! Na ez az, amiért érdemes ezt csinálni!

Megszólalt Drávucz Rita

„Flóránál 2 évesen diagnosztizálták ezt a ritka rendellenességet. Sokat járunk fejlesztésre, amelynek eredményeként, még az orvosokat is ámulatba ejtő eredményeket érünk el – mesélte a műtét után Flóra anyukája. - Flóra 6 évesen tette meg az első lépéseit, azóta folyamatosan fejlődik. Hisszük azt, hogy a CMT specialista által elvégzett nagyon komoly, lábfejet és térdet érintő műtéti beavatkozások - augusztusban lesz a másik láb operációja - segítenek neki stabilan járni, ezáltal a talpai lekerülnek a földre és a funkciók is bővülni fognak. Flóra és sorstársai részére létrehoztuk a WonderFlora & CMT Alapítványt, Flóra történetét és a CMT tüneteit ott tudják elolvasni az érdeklődők.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek