Gyász

Elhunyt az Éhezők viadala filmek sztárja: „Soha nem ijedt meg egy szereptől ”

K. C.

Létrehozva: 2024.06.20.

Módosítva: 2024.06.20.

Milliók gyászolják a tehetséges színészt.

Nyolcvannyolc éves korában elhunyt Donald Sutherland. A Deadline szerint csütörtökön Miamiban halt meg hosszú betegség után. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

- Nehéz szívvel közlöm, hogy édesapám, Donald Sutherland elhunyt - jelentette be Kiefer Sutherland csütörtökön az X-en, korábban Twitteren, majd így méltatta, legendás színész édesapját:

- Személy szerint úgy gondolom, hogy a filmtörténet egyik legfontosabb színésze. Soha nem ijedt meg egy szereptől, legyen az jó, rossz vagy csúnya. Szerette, amit csinált, és azt csinálta, amit szeretett, és ennél többet nem lehet kérni. Egy jól megélt élet.

A díjnyertes színész számos sikerfilmben szerepelt, mint például az "Éhezők viadala", "A piszkos tizenkettő" és az "Állatmenhely". 

Donald Sutherland 1935. július 17-én született a kanadai Saint Johnban (New Brunswick, New Brunswick), karrierje több mint 60 évet ölelt fel, több mint 200 filmes és tévés szerepléssel. 2017-ben tiszteletbeli Oscar-díjat kapott. Sutherland Golden Globe-ot nyert az "Út a háborúba" című tévéfilmért, és Emmy díjat, valamint Golden Globe-ot nyert a "Citizen X" című minisorozatban nyújtott alakításáért. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek