Katalin

Ezt már nem lehet titkolni: nagy a baj a királyi családban, önmaga árnyéka a monarchia

Bors

Létrehozva: 2024.06.26.

Katalin hercegné törékenységével a királyi család gyenge pontjai is megmutatkoztak.

„Rettenetesen nehéz időszakon” megy keresztül a királyi család, amely „olyan törékeny”, mint maga Katalin hercegné a rák elleni harca közepette. Patrick Jephson, Diana egykori magántitkára szerint Katalin rákbetegségével mindenkinek a helyzete megváltozott.

Harry és Meghan botrányai után Katalin betegsége még inkább megingatta a királyi családot. (Fotó: AFP)

Szóval mennyire törékeny a monarchia? Nos, olyan törékeny, mint Katalin

– vélekedett a szakember. A 42 éves anyuka márciusban jelentette be diagnózisát – alig néhány héttel azután, hogy III. Károly király felfedte, rákkal küzd.

A 75 éves uralkodó hamar folytatta királyi feladatait, a hercegné viszont kikerült a reflektorfényből, és hosszú idő után csak a Trooping the Color ünnepségen mutatkozott június 15-én. Az is kiderült ugyanakkor, hogy még hónapokig eltarthat a megelőző kemoterápiás kezelése, így vélhetően egy ideig megint nem látjuk - írja a nypost.com.

Az intenzív nyilvános érzelmek, amelyek Katalin bátor megjelenését fogadták a Troopingnál, aláhúzta döntő fontosságát a monarchia számára. Nélküle az intézmény biztosan önmaga árnyékává válik… Ő a nagy reménység, aki kötelességet és a szépséget sebezhetőséggel ötvözi Vilmos herceg anyja után

– mondta Jephson. Az orvosok egy januárban tervezett hasi műtét során fedezték fel Katalinnál a rákot. A hírek szerint az ő döntése volt, megosztja szívszorító történetét, ami a lelki erejéről és bátorságáról tanúskodik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek