MŰTÉT

„Azt mondták, hogy ez rosszindulatú, és minél előbb ki kell onnan szedni” – daganatot találtak a fiatal magyar színésznő szervezetében

Doris

Létrehozva: 2024.06.29.

A fiatal magyar színésznő még csak 17 éves volt, amikor egy diónagyságú göböt tapintott ki a pajzsmirigyénél. Később kiderült, Gubik Petra nem ússza meg a műtétet.

Gubik Petra volt Hevesi Tamás vendége a Mi van a zsebedben? elnevezésű podcastben. A színésznő őszintén mesélt a pályakezdéséről, útkereséséről, és persze arról is, milyen érzés volt, amikor megnyerte a TV2-n futó Sztárban Sztárt.

Gubik Petra színésznő
Gubik Petra Sztárban sztár győztes szervezetében daganatot találtak, amikor 17 éves volt. (Fotó: Bánkúti Sándor)

Az adás vége felé szomorúbb témák is szóba kerültek, a színésznőnek ugyanis élete végéig gyógyszert kell szednie a pajzsmirigye miatt. Petra felidézte azt az időszakot, amikor egy megfázást követően rosszindulatú daganatot találtak a szervezetében. 

Petra mindössze 17 éves volt, amikor szembesült a rémisztő diagnózissal, betegsége ráadásul épp akkor derült ki, amikor az élete válaszúthoz érkezett. El kellett döntenie, hogy mihez szeretne kezdeni a jövőben.

— Gimnazista voltam, harmadikos. Nagyon meg voltam fázva, olyan volt, mintha mandulagyulladásom lett volna. Tapogattam a nyirokcsomóimat, és picivel lejjebb észrevettem egy diónagyságú göböt. 

Emlékszem, bementem anyukámhoz a szobába, ruhát hajtogatott éppen, és mondtam neki, hogy: te anya, az létezik, hogy a nyirokcsomó itt lejjebb van, és így ki lehet tapintani?

Anyukám is megnézte és érezte, hogy valami nem stimmel — árulta el a színésznő a kamerák előtt.

Gubik Petra számára elkerülhetetlenné vált a műtét

Petrát már rögtön másnap orvoshoz vitte az édesanyja, pár nap leforgása alatt pedig az is kiderült, hogy van ott egy daganat a színésznő szervezetében. 

— Meg kellett komolyan vizsgálni, és már akkor is volt orvostól orvosig járkálás, mert az egyik ezt mondta, a másik azt. Végül műtétre került sor a debreceni klinikán, mert az is egyértelművé vált, hogy ezt a daganatot onnan nem lehet kirobbantani.

Az egy nagyon furcsa pillanat volt, amikor megérkezett a biopszia eredménye, és azt mondták, hogy ez rosszindulatú, és minél előbb ki kell onnan szedni. Ezek nagyon kemény dolgok. Tizenhét éves voltam, nem fogtam fel.

Anya és apa annál inkább — sóhajtott Petra, akiben akkor tudatosult a helyzet komolysága, amikor majdnem évet kellett ismételnie a műtét miatt. 

Annyit mondtam a professzor úrnak, amikor mentünk be a műtőbe, hogy én színész szeretnék lenni, és úgy tessék engem megműteni, hogy én utána énekelni és szavalni szeretnék életem végéig. Azt mondta, hogy úgy lesz.

Szerencsére így is lett.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek