LÉGIÓ

Hajdú Péter meglepő ajándékot kapott! Ezzel biztosan túlélhet egy kemény napot

Buster

Létrehozva: 2024.06.30.

Ludovic Maquet egy igazán kalandos életű figura. A felvidéki magyar férfi a börtön elől menekült a Francia Idegenlégióba, ahol 19 éven át szolgált. Hajdú Péter most mindent megkapott a harcedzett katonától, ami egy 24 órás túléléshez kellhet.

Hajdú Péter, aligha fogja felhasználni azt az ajándékot, amit a világ egyik legkeményebb fegyveres testületében szolgált Ludovic adott át neki szuvenír gyanánt a péntek este bemutatott interjú első perceiben. A Ludo néven is ismert kőkemény katona ugyanis egy, a Francia Idegenlégióban rendszeresített élelmiszercsomagot adott át neki, amit az egynapos gyakorlatok, vagy éppen bevetések előtt kapnak meg a Légion étrangère tagjai. 

Hajdú Péter
Hajdú Péter beköltözve műsorában nem minden napi ajándékot kapott, amit azonnal ki is bontott (Fotó: YouTube)

Hajdú Péter csak ámult a légiós kajacsomagon

Ha a kedves feleséged nem fog főzni, akkor ezt nyugodtan fogyaszd el! Ez egy francia élelmiszercsomag, ami 24 órára tartalmazza egy ember fejadagját. Ha bárhová kivonul a légió, ezt kapjuk. 

Körülbelül 3200 kalóriát tartalmaz a doboz, ami nem is olyan sok, ha valaki egész nap menetel, de van benne két főétel… 

kezdte a Hajdú Péter Frizbi TV nevezetű YouTube-csatornáján Ludovic, aki miközben a műsorvezető akkurátusan kicsomagolta az ajándékát, felsorolta, hogy mit is esznek a katonák, ha bevetésen vannak.

Vannak a dobozban különféle vitamin és energiaszeletek. Az ott egy leves, ha nem tévedek, amit egy kicsi, kempingrezsón tudunk elkészíteni, ami mindig velünk van a hátizsákban. Van ott energiaital, lekvár, kávé, tea, cukor és még egy szilvás sütemény is – sorolta a férfi, majd kitért arra a néhány, fontos használati tárgyra is, ami az ételek mellett helyet kapott a csomagban.

Papír zsebkendő is kerül az ellátmányba, ami egyben WC papír is, illetve tesznek bele egy melegítőszettet, hat darab tablettával, gyufát és víz tisztító tablettát is 

– magyarázta Ludo, aki a felsorolás utolsó elemével egészen lázba tudta hozni Hajdú Pétert, így külön kifejtette, az mire is való.

„Kicsit ugyan hipó ízű...”

Egy tabletta, egy liter vizet képes megtisztítani. Látványra ugyan nem lesz tiszta, de például, amikor Afrikában jártunk, és nem volt vizünk, akkor a folyóból ittunk. 

Jegestea színű volt a víz, de a baktériumokat kiölte belőle a tabletta, így iható lett.

 Kicsit ugyan hipó ízű, de nem haltunk szomjanavatta be Pétert az egykori légiós. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek