Királyi család

Harry herceg szívszorító szavakkal emlékezett meg Diana hercegnére

H. A.

Létrehozva: 2024.06.27.

A sussexi herceg mindössze 12 éves volt, amikor tragikus módon elhunyt az édesanyja.

1997 augusztusában hunyt el Diana hercegné, aki III. Károly első felesége, valamint két fiának, Vilmosnak és Harrynek az édesanyja. A 36 éves hercegné - akit a szívek hercegnőjeként is emlegetnek -  autóbalesetben halt meg Párizsban, augusztus 31-én, kora reggel. Diana halálát hajnali 4 óra körül állapították meg, amelyet az akkori külügyminiszter, Robin Cook is megerősített. Harry herceg, aki még csak 12 éves volt az édesanyja elvesztésekor, nagy port kavaró önéletrajzi regényében, a Tartalékban részletesen leírta azt a pillanatot, amikor Károly közölte vele és testvérével, Vilmossal, hogy az anyjuk meghalt.

Harry herceg, AFP
Önéletrajzi könyvében emlékezett vissza Diana hercegné halálára / Fotó: AFP

Döbbenetesen tisztán emlékszem arra, hogy nem sírtam. Egy könnycseppet sem. Apa nem ölelt meg. Normál körülmények között sem volt túl jó az érzelmek kimutatásában, hogyan is lehetett volna elvárni tőle, hogy ilyen válsághelyzetben kimutassa azokat? De a keze a térdemre esett, és azt mondta: „Minden rendben lesz”

- írta Harry, majd ezután fájdalmas részletességgel idézte fel azt, ahogy a bejelentést követően sokáig ki sem mozdult az ágyából.

Nem keltem fel, nem fürödtem, nem pisiltem

- emlékezett vissza Harry, aki a bátyjához, Vilmoshoz sem ment oda, hogy vigaszt találjon. 

A sussexi herceg egy tavalyi interjúban árulta el azt, ahogy ő és Vilmos sem tudták kimutatni az érzelmeiket, amikor a Diana halála utáni napokban találkoztak a Kensington-palota előtt összegyűlt tömeggel. Azt is elmondta, hogy egyszer sírt, amikor eltemették az édesanyját, de utána többé már nem - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek