Ellenállás

Trauma: Szülei éveken át nem beszéltek a magyar sztár DJ-vel

Buster

Létrehozva: 2024.06.28.

Sok, talán a legtöbb szülő úgy gondolja, hogy a zenei pályára vágyó gyermeke útjába kell feküdnie, hiszen: „A zene nem munka! A zene nem megélhetés!” Pont ez történt Lotfi Begivel is, akinek édesanyja egyenesen ajtót mutatott.

Lotfi Begi a jelenkori elektronikus zenei éra egyik legismertebb alakja. Szinte mindenkivel dolgozott már együtt, aki él és mozog a honi, könnyűzenei világban. Az általa jegyzett slágerek és koprodukciók milliós nézettséggel futnak, és a fesztiválokra is nagyszinpados előadónak hívják. Az iráni származású DJ keményen megdolgozott a sikerért, és ma már a szülei is büszkék rá, de ez nem volt mindig így. Nagyon nem…

Lotfi Begi és Kembe Sorel
Lotfi Begi szülei nagyon nem szerették, hogy a fiuk az éjszakát választotta. (Fotó: YouTube)

„Nagyon nehéz, rögös út volt”

Lotfi Begi most a Szembe Sorel Podcast legfrissebb epizódjában beszélt arról a családi viszályról, amit a zenélés iránti vágya generált, és ami egyenesen kenyértöréshez vezetett közte és a szülei között.

A szüleim nagyon nem akarták ezt a dolgot. Édesapám filmrendező, és amikor idejöttek Magyarországra, akkor ő világosító segédként kezdett el dolgozni a filmgyárban. Aztán nagyon szépen „feldolgozta magát” évek alatt odáig, hogy iráni rendezőként rendezhetett. Nagyon nehéz és rögös út volt, amit a szüleim megtapasztaltak. 

Úgy voltak vele, hogy a művészettel, zenével nem lehet egy életet megalapozni 

kezdte Kembe Sorelnek a DJ, aki bevallotta, pályaválasztása miatt évekig nem beszéltek vele a szülei.

Lotfi Begi
Lotfi Begi szerint éppen szülei ellenállása adta a kraftot karrierjének. / Fotó: YouTube

Lotfi Begi édesanyja közölte vele, mehet, amerre lát

Hatalmas felhajtóerő volt számomra az ő ellenállásuk. Ha az ő negatív hozzáállásuk nem lett volna, akkor én talán nem tartanék itt. A bizonyítási vágyam volt a mozgatórugó. Nagyon sokáig traumaként éltem meg, hogy ők nem hisznek bennem. 

A gimi után nem vettek fel az egyetemre és azt mondták, hogy el kell mennem előkészítőre, hogy a következő évben újra nekifussak. Anyám konkrétan kimondta, hogyha ezzel akarok foglalkozni, akkor ott az ajtó. Én azt feleltem, hogy akkor az ajtót választom.

Emiatt, konkrétan volt jó pár évünk, amikor nem is beszéltünk egymással – idézte fel a szigorú szüleivel vívott csatáját Lotfi Begi, akire ahogy az lenni szokott, ma már büszkén tekint a családja.

Amióta látják, hogy működik a dolog, nagyon szeretik. 

Én célba értem, ők belátták, és már büszkék rám. Szóval ezeket a dolgokat elrendeztük…

– zárta le a témát a lemezlovas.


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek