KÉPVISELŐ

Önkormányzati képviselő lett Szuperák Barbara: „Rendszeresen táboroztattunk hadiárva gyerekeket"

mkb

Létrehozva: 2024.06.14.

Önkormányzati képviselővé választották a népszerű énekesnőt. Szuperák Barbara ukrán felmenőkkel rendelkezik, s havonta látogat Kárpátaljára.

Különleges örömhírt osztott meg Szuperák Barbara. Az énekesnő önkormányzati képviselőként segítheti a Magyarországon élő ukránokat. Szívügye a kérdés, hiszen családja is Ukrajnából származik, ő maga pedig havi rendszerességgel látogat el a Kárpátalján élő rokonaihoz.

Szuperák Barbara
Önkormányzati képviselő lett Szuperák Barbara Fotó: Szuperák Barbara

Szuperák Barbara önkormányzati képviselő lett

Az énekeső a Borsnak mesélt a megtiszteltetésről: 
Ebben az évben a Barátság Ukrán–Magyar Nemzetiségi Egyesület jelöltjeként indulhattam az önkormányzati választáson. Először is hálásan köszönöm tisztelt választó polgáraimnak és minden barátomnak a bizalmat, támogatást és a rám leadott szavazatot. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy dupla annyi szavazatot sikerült összegyűjtenem mint az ellenfelemnek. Valójában 2018-tól elnöke vagyok a Budapest Főváros Újbuda Ukrán Nemzetiségi Önkormányzatának. Ez alatt az idő alatt sok minden sikerült elérnünk: megvalósítottunk több kulturális programot, gyerekeket táboroztattunk, családi napot szerveztünk, megemlékezéseken és koszorúzásokon vettünk részt, valamint támogattunk több rászoruló családot. De kezdetekben sem volt teljesen új számomra ez a terület, mivel édesanyám, Szuperák Brigitta már több mint tíz éve önkormányzati képviselő, a 2018-as országgyűlési választáson pedig ukrán nemzetiségi szószólónak választották, ahol az ukrán nemzetiséghez tartozókat képviselte a Parlamentben. 

Kamasz koromban rendszeresen táboroztattunk hadiárva gyerekeket a Velencei-tónál

– idézte fel Barbara.

Az énekesnő édesanyja nyomdokaiba lépve, sokan tesz a Magyarországon élő ukránokért Fotó: Szuperák Barbara

„Szívszorító látni, hogy mi történik ott"

A népszerű énekesnő családja Ukrajnából származik, s bár a közeli rokonai többségében már Magyarországon élnek, ő rendszeresen utazik a Kárpátalján élő családtagjaihoz.

A mai napig havi rendszerességgel utazom ki a szeretteimhez. Bár Kárpátalján nem annyira érezni a háborút, mégis ott van a levegőben valami. Fel vannak készítve a helyiek a menekülésre. Rendszeresen van bombariadó is. Emlékszem, amikor először jött velem a párom, épp egy pizzériában voltunk, amikor megszólalt a vészriadó és menekülni kellett az óvóhelyre – idézte fel, utalva kedvesére, Tarcsi Zoltán Jollyra. 
Sajnos vannak barátaim, ismerőseim, akiket a háború elején elvesztettem. Szívszorító látni, hogy mi történik ott – ismerte el Barbi, aki képviselőként segíti a Magyarországon élő ukránokat.

Barbi kamaszként mindig segített édesanyjának a hadiárvák táoroztatásában Fotó: Szuperák Barbara

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek