Csalódás

Összetörtek az Eb-álmaink, ezt gondolják a kiesésről a foci drukker hírességeink

Zs.

Létrehozva: 2024.06.27.

Ennyi volt... A nagy csapatok minősíthetetlen játékkal "hozták a kötelezőt", a tét nélküli meccseiken nem hajtották túl magukat. Ennek eredménye, hogy a magyar válogatott számára véget ért az Eb szereplés. A fociszerető hírességeink, köztük Hajdú Péter, Csuti és Harsányi Levente mérhetetlen csalódottságuknak adtak hangot.

A fociban a 12. játékos a szurkoló, aki a pályán küzdő tizenegy játékos segítője, motorja, hátszele... Mi, akik a fotelből szurkoltuk ki a szívünket a csapatunknak, most mind csalódottak vagyunk. Tegnap véget ért egy álom. Persze, játszhattunk volna jobban Svájc ellen az első félidőben, lehetett volna szerencsénk a németek elleni meccsen és Csoboth Kevin is betalálhatott volna legalább még egyszer a Skótoknak, de nem így történt. A három pontunkkal arra voltunk kárhoztatva, matekozzunk, hogy a nagy csapatokban, az angolban, a portugálban és a törökben bízzunk, hogy hozzák a kötelezőt és akkor bejutunk a nyolcad-döntőbe. Nem így történt. 

20240608__MI_129
Hősiesen küzdöttek a fiaink, de sajnos nem csak rajtunk múlt, hogy továbbjutunk (Fotó: Mirkó István)

Kiakadtak a hírességeink 

A szerda esti minősíthetetlen portugál meccs után érthetően elszabadultak az indulatok, a hazai fociszerető híreségeink közül elsőként Harsányi Levente írt egy bosszús posztot a történtekkel kapcsolatban: 

„Topbajnokságokban kizsigerelt zsoldosokat látok a pályán, győzni nem akaró robotokat, akik elveszik tőlünk a sport, a foci szépségének szinte minden rezdülését. Heti több száz millió forintokat kereső klubrabszolgák, akik a nemzeti mezben alibiznek le meccseket nézők milliói előtt, akik a spórolt pénzükön kimennek a stadionba, és azt látják, hogy a belga válogatott tagjai egy szöglet után három érintésből inkább hazaadják, mint hogy megpróbálnának gólt lőni. Elveszett az igazság, nincs is nagyon kedvem leülni már, és megnézni a többi meccset” - írta a a tévés az Instagram-oldalán.

Hajdú Péter szintén nehezen tudta kontrollálni az érzelmeit, ha a keddi vagy szerdai meccs, illetve a magyar csapat kiesése jön szóba 

A legnagyobb csalódás... Életemben először elkapcsoltam a tévét, és inkább Netflixet néztünk. Sosem csináltam még ilyet, a legrosszabb meccset is végig izgultam az utolsó percig. Mert hátha... De szerdán totálisan kiborított a portugál válogatott játéka.... Azon belül is Cristiano Ronaldo, akinek mindig is a rajongója voltam. De ennek mostantól vége. Gyalázat!

 - mondta csalódottan Hajdú Péter, aki így folytatta: 

− Nem tudom eldönteni, hogy ezt a portuglálok lezsírozták előre, vagy tényleg ennyire rossz passzban voltak. Vagy Harsányi Leventének van igaza, és elboltolgatták a meccseket.... Ha a következő mérkőzésen brillírozni fognak, akkor pontosan tudjuk, hogy mit történt. Ha ilyen rosszak, akkor azért szánalmasak, ha leboltolták, hogy kivel találkozzanak a nyolcban, akkor meg azért.

Csuti szerint most le kell nyugodni 

Szabó András volt labdarugó úgy gondolja, hogy bár érthető a kiesés okozta letargia, valójában azt kell vizsgálnunk, hogy milyen elit klubban szerepeltünk. 

Alapvetően magunknak nehezítettük meg a dolgunkat Svájc ellen, onnantól kezdve más kezében volt a sorsunk. Dühösek vagyunk ilyenkor, és nem feltétlenül tudunk objektíven értékelni, pedig muszáj lenne

 - kezdte Csuti, aki elmondta, hogy mit látott a portugál mérkőzés kapcsán: 

Ha mi biztos továbbjutók vagyunk, akkor mi vajon vért izzadtunk volna a grúzok ellen? Szürreális elvárás talán, hogy biztos továbbjutóként meghaljanak a pályán. Isten igazából tét nélküli mérkőzés volt számukra, a grúzoknak viszont élet-halál kérdése. 

− Az angolokat egész életemben nem szerettem, ez most sem fog változni - folytatta Csuti, aki hozzá tette: 

Vállalni kell a felelősséget... Sokkal jobban kellett volna játszani, és akkor nem ölelgetik egymást a románok és a szlovákok. Lássuk a fejlődést! Most mi azon szomorkodunk, hogy a csapatunk kiesett egy Eb-n... Sorozatban kétszer jutottunk ki ilyen kaliberű bajnokságba! Nagyon jó dolog, hogy erről tudunk beszélni. És nem arról, hogy Feröer megver minket munkaszünetben... ez óriási szintlépés. 

- magyarázta a vállalkozó, aki azzal zárta a szavait, hogy: 

− Nem győzőm elégszer hangsúlyozni, hogy jobbulást kívánok Varga Barnabásnak! 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek