Évforduló

Pataky Attila elárulta: „Majdnem lefújtuk az esküvőt”

Dráviczki Ákos

Létrehozva: 2024.06.26.

Idén nyáron 15 éve, hogy az EDDA frontembere és párja egymáséi lettek a szerelemben, de sok jeles évforduló vár még rájuk az év során. Pataky Attila és Nyikovics Orsolya elmesélték, hogyan lett az ismeretségből kapcsolat, milyen mélypontokat éltek meg, és azt is, hogyan ünneplik ezt a rengeteg boldog pillanatot.

Pataky Attila mosolyogva köszöntötte a hot! magazin stábját: „Isten hozott!” És tényleg így is éreztük: amikor leültünk beszélgetni a kapcsolatuk hajnaláról, Attila és a felesége, Nyikovics Orsolya olyan közvetlenek voltak velünk, mintha ezer éve ismernénk egymást.

Pataky Attila hot! feltöltés
Pataky Attila és Orsi 15 éve házasok – Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

A mi történetünk úgy kezdődik, hogy egyszer volt, hol nem volt… – kezdte nevetve az EDDA frontembere. – Már előtte is tudtunk egymásról, mert Orsi és a barátnői jártak a koncertjeinkre, de volt egy pont, amikor egymásra találtunk.

– 2009-ben történt egy alsóörsi motorosfesztiválon, ahol Attiláék abban az évben kivételesen nem zenéltek – folytatta Orsi. – És igen, kellettek nekünk azok az évek, amikor csak tudtunk egymásról.

Azt mondom, sorsszerű volt – vette át a szót a férj. – Kellett az, hogy ismerjük egymást, de közben megéljük külön-külön, amiket meg kellett élnünk, és magunk mögött hagyni, hogy végül is ott találkozzunk.

„Már hétfőnként is nagyon hiányzott”

Azonban ne higgye senki, hogy az első pillanattól úgy gondolták, hogy „te az enyém, én a tied”, hiszen évek teltek el, mire összeházasodtak.

Öt évig jártunk, ez kellett ahhoz, hogy mélyen megismerjük egymást – árulta el Attila. – Mindketten teljes életet éltünk.

És nem adtam magam könnyen! – tette hozzá nevetve Orsi. – Három és fél évig ingáztam Attila otthona és Veszprém között.

Amikor megkérdeztük, hogyan lett ebből esküvő, meglepő választ kaptunk!

hot feltöltés
Kihívásokkal teli volt ez a 15 év – Fotó: Szabolcs László / hot! magazin 

Orsi tervei között nem szerepelt a házasság. Én itt éltem Budapest mellett, ő Veszprémben, és főként hétvégente találkoztunk – mesélte Attila. – De már hétfőnként is nagyon hiányzott, így elkezdtünk olyan programokat szervezni, hogy már csütörtökön vagy szerdán találkozhassunk. 

Végül már a hét több napján léteztünk együtt, mint külön, és onnan megkezdődött a közös élet. De én sem terveztem esküvőt, hiszen már volt kettő az életemben. Aztán láttam az újságokat, hogy az ismeretségi körünkből ez is házasodik, az is házasodik, és feltettem magamnak a kérdést, hogy én miért ne vehetném el Orsit.

Pataky Attila rákbetegsége nagy kihívás volt

Így végül 2014. október 2-án kimondták egymásnak a boldogító igent. Az együtt eddig megélt 15 évnek pedig – mint minden kapcsolatnak – voltak és vannak szebb és nehezebb időszakai is.

A legelső csúcspont a kapcsolatunk első napja volt: az egy százszázalékos nap volt. Az odaadásról, a feloldódásról, a boldogságról, a szerelemről szólt! – áradozott a rocker.

A legelső kihívás akkor ért bennünket, amikor Attila édesanyja 2014 júliusának elején elhunyt. 

Akkor az is megfordult a fejünkben, hogy lefújjuk vagy elhalasztjuk az esküvőt. De Attila úgy érezte, az édesanyja akkor lenne a legboldogabb, ha mégis megtartanánk. Az asztalon ott volt velünk az édesanyja fényképe és egy pohár bor, amivel közösen koccintottunk, az áldását kérve.

 Ez volt az első közös próbatétel. Aztán 2015-ben kiderült, hogy Pataky Attilának rákos megbetegedése van. Az megint egy nagy kihívás volt – elevenítette fel a mélypontokat Orsi.

Mindjárt az elején megjöttek a bajok, nehogy már mindig minden jó legyen! – tréfált a zenész.

De előtte is akadtak egészségi problémák Attila részéről, amik kihívás elé állították a kapcsolatunkat – folytatta Orsi. – Úgy gondolom, hogy nem mindig azonnal kapod meg a betegséget, hanem évek múlva alakul ki a ki nem mondott dolgoktól. Attila nagyon érzelmes és vehemens, de van egy olyan oldala, hogy nem beszél ki magából bizonyos dolgokat, őrlődik rajtuk. Ezek felhalmozódtak, és akkor jöttek elő, amikor megkaptuk egymást. Ez annak is nehéz, aki megéli és annak is, aki közvetlenül mellette van, és én álltam Attilához a legközelebb. De szerintem egész jól „viseltük” mind a ketten.

„Nagy bulikat tudunk csapni”

Attila azon a véleményen van, hogy a világban ennél sokkal hihetetlenebb dolgok is történnek, és nem roppantak bele a nehézségekbe, de ennek semmi köze a szerencséhez. Mindezekhez végtelen szeretet, kitartás, elfogadás és tolerancia szükséges.

Rendkívül hálás vagyok a Jóistennek. Van egy mantrám: „Köszönöm neked, teremtő Istenem, mindazt az áldást, amiben részem volt és amiben folyamatosan részesülök!” És tényleg abban részesülök Orsi mellett! Megtaláltuk a léptéket és a mértéket, és úgy tudunk benne együtt létezni, hogy a legkisebb és a legnagyobb dolgoknak is elképesztően tudunk együtt örülni. Szeretet-szerelem Pataky módra! – fejtette ki a rocksztár.

Az idei év pedig rengeteg örömteli ünnepet tartogat számukra. Az EDDA 50 éves fennállásán, a kapcsolatuk 15. és a menyegzőjük 10. évfordulóján túl még a születésnapok is várnak rájuk. Attila július 2-án ünnepli az övét, Orsi pedig október 2-án, a házassági évfordulójukon. Rá is kérdeztünk, mit terveznek.

Ez az ő asztala – mutatott a feleségére az énekes. – Nálunk le vannak osztva a lapok, ebben ő a királynő.

Van egy baráti körünk, akikkel rendszeresen találkozunk, és ezeket én szervezem, nagy-nagy örömmel – magyarázta Orsi. – Próbálom harmonizálni a találkozóinkat, ha lehet, az ED­DA-­kon­cer­tek köré. Így lesz idén, Attila születésnapján is. Az enyémnél külföldre megyünk majd, ugyanezzel a csapattal. Nagy bulikat szoktunk csapni, de én mindig szervezek hozzá valamilyen tartalmas kulturális programot is.

Ezért a bulik tartalmasak is, és persze a lényeg a szeretet, a humor és a nevetés: az élet sója! – fűzte hozzá végezetül Attila. 

hot feltöltés címlap
A legújabb hot! magazinban is számos exkluzív sztártörténetet olvashat - Fotó: archív / hot magazin

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek