hollywood

Szülinapos a Trónok harca sztárja: igazi sikertörténet az övé - galéria

Niki

Létrehozva: 2024.06.11.

A Trónok harca 135 cm magas sztárja ma ünnepli 55. születésnapját, aminek alkalmából összegyűjtöttük karrierje legnagyobb mérföldköveit. Peter Dinklage már eddig is elismerésre méltó karriert járt be, és még számos siker áll előtte.

Peter Dinklage számára a világhírnevet a 2011-ben indult Trónok harca széria hozta meg, amelynek egyik legintrikusabb és legmegosztóbb karakterét, Tyrion Lannistert alakította. A ma 55 éves színész már eddig is elképesztő karriert futott be, így kíváncsian várjuk mit tartogat még a világ számára. Addig is pedig összegyűjtöttük életének eddigi legfontosabb mérföldköveit.

'Game Of Thrones' (Season 7) TV Stills - 2017, Peter Dinklage, Trónok harca
Peter Dinklage Trónok harca karakterként lett világhíres, alakításáért pedig több díjat kapott. (Fotó: Hbo)

A színész a fantasy sorozatnak köszönhetően négy Primetime Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat zsebelt be, mint a legjobb férfi mellékszereplő. Bár már korábban is voltak sikerei, hiszen a 2003-as Az állomásfőnök című film szintén három díjat nyert, de kétségtelen, hogy világszintű hírnévre Tyrion szerepével tett szert. Kevesen tudják, de a szintén fantasztikus Narnia filmek egyikében a Narnia Krónikái: Caspian hercegben is szerepelt, mint Trumpkin a törp, bár szinte a felismerhetetlenségig elmaszkírozták. Emellett 2014-ben a Marvel stúdió is meglátta benne a tehetséget, így az X-Men: Az eljövendő múlt napjaiban is szerepet kapott.

A Trónok harca után

A legendás sorozat után olyan ikonikus franchises-okban tűnt fel, mint a Bosszúállók, a Transformers vagy az Éhezők viadala, így egyértelműen kijelenhetjük, nem ragadt bele egy karakterbe. Az utóbbi két filmet 2023-ban mutatták be és mindkettő egy előzményfilm. Míg a Transformers: A fenevadak korában csupán a hangját kölcsönözte az Ostor nevű szereplőnek, addig Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című filmben egy fontos mellékszereplót alakított. 

Peter Dinklage gyermekei szinte titokban élnek

A színész 2005-ben vette feleségül szerelmét, a színházi rendezőként tevékenykedő Erica Schmidtet. Feleségével máig házasok, és két gyermekük született, akiket nagyon óvnak a nyilvánosság elől. Lányuk 2011-ben látta meg a napvilágot, és a nevét máig nem árulták el a nagyvilágnak, bár számos álhír felröppent már róla eddig mindet cáfolták. Kisebbik gyermekük 2017-ben született, és neki már nemcsak a nevét, hanem a nemét is titkolják 7 éve.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek