Búcsú

Szívszorító videó: több száz gyertya égett Tompos Kátyáért a virrasztáson

Mona

Létrehozva: 2024.06.08.

Számtalan művész, barát és az ismeretlenül is ismerős közönség tisztelgett a színésznő emléke előtt a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében tartott virrasztáson péntek este.

Elbúcsúzott az ország Tompos Kátyától. A Juhász Anna Irodalmi Szalon és Hrutka Róbert eseményeként a Facebookon meghirdetett virrasztásra június 7-én, péntek este nyolc órától a Várkert Bazár Neoreneszánsz kertjében került sor. A megemlékezésen Bors is ott volt…

Tompos Kátya virrasztás
Tompos Kátya virrasztásán csendben, az énekesnő dalait hallgatva búcsúztak a jelenlévők (Fotó: Máté Krisztián)

Tompos Kátya emléke előtt több százan tisztelegtek

Megérkezésünkkor, a búcsúztató megkezdése előtt már hatalmas tömeg gyűlt össze. A meseszép, fákkal és virágokkal teli Öntőház Udvar domboldalán és amerre a szem ellátott, várták a nyolc órát, hogy elkezdődjön a megemlékezés. Ahogy azt a szervezők kérték, a gyászolók mécsesekkel, fehér gyertyákkal és színes virágokkal érkeztek, amit az állványon elhelyezett fotója előtt elhelyeztek el. Csend volt, senki nem beszélt. Egészen nyolc óráig, amikor felcsendült az első dal. Kátya csodálatos hangja. Egymást követték a dalok – szomorú, vidám, magyar- és külföldi nyelven, minden, amit Kátya valaha is készített –, a hozzá tartozó felvételeket pedig egy óriási kivetítőn nézhették a jelenlévők. Volt, aki a távolba vagy az égre nézve merengve hallgatta a leírhatatlan tehetségű énekesnő hangját. Míg sokan a szemüket törölgetve, könnyeiket, meghatottságukat, fájdalmukat próbálták elrejteni. A mécsesek és a virágok gyűltek, az emberek folyamatosan érkeztek, egyre nagyobb tömeg tette tiszteletét Kátya előtt. Szívszorító, s egyben felemelő látványt nyújtott a rengeteg apró láng, ami az énekesnőért égett. Késő este tizenegy óráig tartott a megemlékezés, ami lehetőséget adott mindnyájunk számára, hogy elbúcsúzhassunk egy kivételes tehetségtől.

– Köszönjük, hogy tegnap este ilyen sokan eljöttetek Tompos Kátya virrasztására a Várkertbe! 

Egész este 23.00 óráig folyamatosan gyúltak a mécsesek. 

– Hálás vagyok a Várkert Bazárnak, hogy támogatta a virrasztást – a helyszínt és a technikát biztosította! Kátya: Nagyon szeretünk! Hangod, nevetésed, dalaid, szavaid megrendítően megtöltötték a kertet, mindannyiunk szívét!  – olvasható a Juhász Anna Irodalmi Szalon hivatalos Facebook-oldalán.

@borsonline Virrasztást tartottak Tompos Kátya emlékére! A Jászai Mari-díjas színésznő, május 31-én hosszan tartó betegség után, 41 éves korában hunyt el. #bors #tomposkátya#megemlékezés#gyász#színésznő#búcsú #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Bors - Bors

Későn érkezett a segítség...

A művésznő külföldi gyógykezelésének finanszírozására gyűjtést, jótékonysági aukciót, koncertet, gálaestet is szerveztek. Családja azt írta: Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit. Azonban mindez már késő volt, Kátya szervezete feladata a küzdelmet… Tompos Kátya Jászai Mari- és Junior Prima díjas színművész, énekes, hosszan tartó betegség után 41 évesen hunyt el május 31-én hajnalban.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek