Küzdelem

„Olyan, mintha ciki, szégyellni való dolog lenne” – Tornóczky Anita ledönti a lombik körüli titkolózást

Mona

Létrehozva: 2024.06.28.

Módosítva: 2024.06.28.

Sok nő küzd azért, hogy édesanya lehessen, és ma már a lombikprogram sokaknak jelent segítséget. Tornóczky Anita is ennek köszönheti, hogy hamarosan szülővé válik. Szerinte azonban hazánkban még mindig csaknem tabu témaként kezelik, ezért úgy döntött, ledönti a lombik körüli titkolózást.

Egy héttel ezelőtt osztotta meg a nyilvánossággal Tornóczky Anita: kisbabát vár. Az egykori műsorvezető hosszú utat tett meg, hogy párjával álmuk valóra váljon, és szülők lehessenek. Anita abból sem csinál titkot, hogy mindez lombikprogram segítségével adatik meg számukra. A kismama nemrég lapunknak mesélte el, hogy ő a szerencsésebbek közé tartozik, mert már a második beültetésnél összejött a babájuk. Végtelenül hálás a szakembereknek, ugyanis korábban 20-25 orvosnál is jártak, mégsem esett teherbe. 

Tornóczky Anita és párja, Miklós
Tornóczky Anita és Miklós decemberre várják első közös gyermeküket (Fotó: Szabolcs László)

Tornóczky Anita kemény utat járt végig, hogy édesanya lehessen

Anita és Miklós boldogsága leírhatatlan, és izgatottan várják a december elejét, már ha kisfiuk is úgy akarja, és a kiírt időpontban érkezik.

Anita bejárva ezt az utat célul tűzte ki maga elé, hogy ledöntse a lombik körüli társadalmi titkolózást. Ő pontosan tudja, milyen kemény ezt az utat végigjárni, és aki ezt megteszi, annak nincs mit titkolnia. Azt is eldöntötte, hogy a közösségi oldalán az eddig megszokott állatos tartalmakat a jövőben több, ehhez a témához kapcsoló poszttal fogja kiegészíteni. Ennek csupán az az oka, hogy nagyon sok nőtársát érinti. A Borsnak árulta el, már eddig is sokan megkeresték, és az ő sikere többüknek ad reményt...

Nagyon sokan írtak nekem! Van, aki a nyolcadik, de olyan is, aki a kilencedik beültetésnél tart, és sok erőt ad számukra, ha valaki sikerről számol be – kezdte Anita. 

Nem tudom, hogy más országokban ez miként van, de Magyarországon olyan, mintha ez egy borzasztóan ciki, szégyellnivaló dolog lenne. 

– Arról nem is beszélve, a társadalom számára az teljesen természetes, hogy a nőket kitesszük mindenféle dolognak, és a férfiakat pedig ki sem vizsgáljuk. Pont erről beszélgettem Sevcsik Annával, a Babagenetika Egyesület alapítójával, hogy renget olyan nő keresi fel őket, akik évek óta próbálkoznak, sikertelenül. Mikor ahhoz a kérdéshez érkeznek, hogy a partnere, a párja vagy a férje volt-e már kivizsgáláson, azt válaszolják, hogy igen, még az elején. És amikor arról is faggatják őket, hogy mindent rendben találtak, kiderül, hogy nem, és nem is foglalkoztak a problémával – emelte ki észrevételét Anita, aki azt is hangsúlyozta, mindezzel ellentétben a nőktől elvárják, hogy alávessék magukat a vizsgálatoknak.

"Lelkileg is igen megterhelő folyamat"

Finoman fogalmazva is ez egy igencsak megterhelő, gyakran kellemetlen és fájdalmas procedúra. 

– Van, aki szerencsésebb és csak egyszer éli át, míg sokan még tízszer is alávetik magukat a vizsgálatoknak és a beavatkozásoknak. A kapcsolatot is nagyon próbára teszi, mert ez olyan, mintha egy hullámvasúton ülne az ember, és nem csak testileg, hanem lelkileg is igen megterhelő folyamat. A hormonváltozások nyilván okoznak hangulatingadozást, az ember párjának is el kell ezt viselni. Együtt kell végigcsinálni, csak ahol azért vállalnak egy gyereket, mert abban reménykednek, hogy attól jobb lesz a kapcsolatuk, ott simán a kapcsolat végét is jelentheti egy ilyen folyamat árulta el lapunknak a kismama, aki nemrég Instagram-oldalán büszkén mutatta meg növekvő pocakját.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek