Kötelezettség

Eddig bírta érzelmileg Vilmos herceg, minden a nyakába szakadt

Bors

Létrehozva: 2024.06.12.

A herceg láthatóan mindenhol megállja a helyét, de azért igyekszik elrejteni valódi érzéseit.

Egy szakértő árulta el, hogy véleménye szerint Vilmos herceg érzelmileg nem volt felkészülve arra az egészségügyi válságra, ami a családját sújtja. Bár gyermekkorától kezdve arra készítették fel, hogy egy nap ő lesz az uralkodó és minden felelősség áthárul rá, túl korán jutott neki olyan szerep, amely kapcsán mindenki árgus szemekkel figyeli, mit lép.

HOT FELTÖLTÉS, KATALIN HERCEGNÉ
Vilmos mindent megtesz, hogy Katalin nyugodtan gyógyulhasson. (Fotó: GETTY IMAGES)

Talán érzelmileg nem volt felkészülve rá

– nyilatkozta Gareth Russell, aki szerint „eddig” Vilmos „több mint képesnek” bizonyult a legnehezebb feladatok ellátásában is.

Vilmos a következő a trónöröklési sorban, ami valószínűleg nyomás alatt tartotta, amikor kiderült, hogy az apja rákbetegséggel küzd – írja a usmagazine.com. Nem sokkal ezután, márciusban, egy beavatkozást követően a feleségénél, Katalin hercegnénél is rákot diagnosztizáltak, akinek ekkor meg is kezdődtek a megelőző kemoterápiás kezelései.

Stresszes volt. Vilmos elkötelezte magát, hogy megőrzi a monarchia stabilitását és megnyugtatja a közvéleményt, hogy minden rendben lesz. Ez óriási felelősség

– nyilatkozta korábban egy bennfentes.

A hercegre számos feladat hárult szerettei betegségének következtében. Amellett, hogy jelen helyzetben többnyire ő látja el a szülői feladatokat, tehát Katalin helyett is gondoskodik három gyermekükről, Károly legyengülésével még több hivatalos teendője akadt. Bár az uralkodó mostanra visszatért kötelezettségeihez és egyre több nyilvános szereplést vállal, Vilmos számára nincs visszaút, egyre több helyen számítanak az ő megjelenésére is.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek