Kényszerpihenő

Hónapok óta injekción él, nem lehet tovább halogatni Bunyós Pityu műtétjét

Mona

Létrehozva: 2024.07.11.

Óriási fájdalmak között él az egykori bokszoló. Bunyós Pityu térdeit megviselte a több évtizednyi kemény sport, így térdprotézisre van szüksége, ráadásul mindkét lábának. Régóta halogatja az operációt, de nem várhat tovább, szeptemberben kerül sor a műtétre.

Az egykori nehézsúlyú ökölvívó szemét januárban műtötték, most újra kés alá fekszik. Bunyós Pityu, azaz Szikora István szeptemberben megy kórházba, ahol térprotézist kap.

Bunyós Pityu
Bunyós Pityu nem halogathatja tovább a műtétet, szeptemberben kapja meg a térdprotézisét (Fotó: Mediaworks Archív)

Bunyós Pityu hónapok óta injekciózza magát

A sok évtizednyi kemény sportolás nem kímélte a hatvanéves mulatós sztár lábait. Hónapok óta injekcióval próbálja csillapítani fájdalmát, ezért nem halogathatja tovább, szeptember végén fekszik be a kórházban, ahol egyelőre csak egyik térdébe kap térdprotézist.

A nyári időszak tele van fellépésekkel, ezért nehéz volt egy megfelelő időszakot választani a műtéthez. Úgy gondoltam, jobb, ha mielőtt túl esek rajta, így a szeptember mellett döntöttem – kezdte lapunknak Pityu. – Nem bírom tovább elviselni a fájdalmakat, a térdeim teljesen tropára mentek, úgyhogy térprotézist fogok kapni. 

Először a bal lábamon végzik el a műtétet, de valamikor a másik is sorra fog kerülni. 

– A fellépéseken is látják, és én magam is észrevettem a tévében, hogy rossz lett a járásom. Próbálom a súlyomat egyik oldalról a másikra helyezni, hogy minél kevesebbet terheljem őket, és ne fájjon, de most már ez sem megoldás. Nem akarok ilyen öregesen mozogni, a színpadon meg pláne nem mutat jól. Hosszú évek óta húzom, tolom a műtétet, de nincs tovább, muszáj kés alá feküdnöm – árulta el érdeklődésünkre Bunyós Pityu.

Bunyós Pityu
A sok évtizednyi boksz miatt ment tönkre Bunyós Pityu mindkét lába (Fotó: Hatlaczki Balázs)

Tart a műtéttől

A mulatós sztár tudomásul veszi, hogy hetekig tart a felépülése. Mindent meg fog tenni azért, hogy mielőbb visszatérhessen a színpadra. Ugyanakkor azzal is tisztában van, és várható volt, hogy a sok évtizednyi kemény sportnak meg lesz a következménye...

Egyértelmű, hogy a sport tette tönkre a lábamat. Ráadásul nekem nagy súlyom volt, 110-115-120 kiló körül mozogtam, a bokszra jellemző az ide-oda ugrálás, kikészítette a térdeimet. 

Már nincs porc benne, konkrétan csonton megyek. Hosszú ideje injekciókkal élek, a fellépésekre is csak úgy tudok menni. 

– Bízom benne, hogy két hónap alatt helyre fogok jönni, legalább annyira, hogy újra tudjak fellépéseket vállalni. Nem mondom, hogy nem félek, de közben meg nagyon várom, hogy mielőbb túl legyek rajta, és könnyebben tudjak mozogni, megszűnjenek a fájdalmaim. Most már olyan a lábam, mint a focistáknak, nagyon kezd görbülni – mondta a Borsnak Pityu.

A felépülési időszakban felesége lesz a legnagyobb támasza (Fotó: Mediaworks Archív)

Mielőbb szeretne visszatérni a színpadra

A térdprotézis beültetése manapság már rutin műtétnek számít. A mielőbbi felépülést pedig éppen az segíti elő, ha azonnal talpra is áll.

Csak néhány napot fogok a kórházban tölteni, hazaengednek, majd jön a rehabilitáció. 

– Ez fog igazán sok időt igénybe venni. Az operációt követő napon már rá kell állnom, terhelnem kell, hogy mielőbb bejáratódjon, és a helyére rendeződjön minden a térdemben. Ez is olyan, mint egy csípőprotézis beültetése. Ott sem szabad feküdni vele. Mozogni kell, ebben pedig a gyógytornász lesz a segítségemre. Ha minden jól megy, akkor a mozgásom olyan lesz, mint amilyen eredetileg volt – mondta bizakodva, majd érdeklődésünkre elárulta, tudomásul veszi, hogy egy lassabb, ingerszegényebb időszak következik. – Az a típus vagyok, aki ha nehezen is, de alkalmazkodom a körülményekhez. Ha most pihennem kell, akkor azt teszem.

 De azon leszek, hogy minél hamarabb meggyógyuljak, és mielőbb visszatérjek. 

– A másik lábamhoz idén már biztos nem nyúlunk, úgyhogy fel tudok majd készülni a következő kényszerpihenőre – mondta mosolyogva.

Bunyós Pityu
Hetekig nem állhat színpadra, ami jelentős anyagi kiesést jelent Bunyós Pityu számára (Fotó: Mediaworks Archív)

Hatalmas anyagi kieséssel jár a kényszerpihenő

Egy előadóművész fő szezonja tavasztól őszig tart. Ezeket a hónapokat igyekszik mindenki kihasználni, mivel télen jelentősen lazábbak a felkérések. A szeptember, sőt még az október is Pityu számára általában sok elfoglaltsággal jár, de kénytelen volt mindezt figyelmen kívül hagynia a mielőbbi gyógyulása érdekében.

Óriási anyagi kiesést fog jelenteni nekem. 

– Viszont ebben is megpróbálom a pozitívumot keresni. Ha jobban leépülök, akkor egyre kevesebb felkérést tudok elvállalni, az meg még kevesebb bevétellel járna. Megvan az időpont, legyek túl rajta, aztán menjen minden szépen tovább – árulta el.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek