Tragédia

„A halála előtt néhány órával még beszéltem vele” – Bunyós Pityu összeomlott, elveszítette legjobb barátját

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.07.10.

Bunyós Pityuval osztozkodott olimpiai szállodai szobáján a munkabalesetben elhunyt egykori ökölvívó. A mulatós zenész elérzékenyülten emlékezett barátjára.

Ki gondolná, hogy olykor a kőkemény ember hírében álló Bunyós Pityunál is eltörik a mécses? Márpedig pontosan ez történt, amikor az ökölvívóból lett mulatós zenész megtudta, hogy ifjúkori jó barátja, Petrovics János tragikus baleset áldozata lett. Az egykori bokszoló az utóbbi években építkezéseken dolgozott. Így került a hévízi szálloda épületének bontására, ahol aztán július 8-án, hétfőn rádőlt egy fal. Hiába hívtak azonnal segítséget a munkatársai, az újraélesztés nem sikerült.

Petrovics János
Petrovics a hévízi építkezésen halt meg (Fotó: Németh Ferenc / MTI)

A hírekben hamar megjelent, hogy egy munkás elhunyt egy munkahelyi balesetben, aztán a Magyar Ökölvívó Szövetség is közleményt adott ki Petrovics haláláról. Ám az még jó darabig nem vált széles körben ismertté, hogy a két hír összeér. 

Amikor Bunyós Pityu értesült róla, hogy Petrovics nincs többé, teljesen összeomlott.

– A halála előtti napon, tehát mondhatom, hogy a tragédia előtt néhány órával beszéltem vele telefonon. Jó volt a kedve, és meg is hívott magához Zala vármegyébe – mondta az egykori bokszoló.

l@bunyos1
Bunyós Pityu elsírta magát, mikor barátja haláláról értesült (Fotó: Gyuricza Ferenc)

Gyerekkorunk óta ismertük egymást, és mivel mindketten vidékiek voltunk, összefogtunk. Még az 1992-es barcelonai olimpián is egy szobában aludtunk. Mikor már mindketten kikaptunk, egy kicsit buliztunk is, és örömmel ismerkedtünk a magyar faluban

 – mesélte Bunyós Pityu, aki szerint János rendkívül jó ember volt.

– Irdatlanul nagyot tudott ütni, ezért sok ellenfelét kiütötte. Nem véletlenül lett magyar bajnok, ami a mi időnkben komoly teljesítménynek számított – mondta a mulatós zenész, aki szerint méltatlan, hogy egy egykor tehetséges sportoló később nem tudott a bokszból megélni.

Megpróbálkozott a profi boksszal, de az nem jött össze neki, és nem is tudott annyi pénzt keresni edzőként sem, hogy ne legyen rászorulva egyéb bevételi forrásokra. Most az egész ökölvívó társadalom gyászol. Már több emberrel beszéltem a köreinkből, és senki sem akarja elhinni, hogy ez a csupaszív gyerek már nincs köztünk

– zárta szavait Bunyós Pityu.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek