fordulat

14 hónapig volt a börtönkórházban Galambos Lajos, mielőtt hazaengedték

Niki

Létrehozva: 2024.07.02.

Módosítva: 2024.07.04. 13:11

Lagzi Lajcsi 2022 decemberében kapta meg az ítéletét a víz-, gáz- és áramlopási ügyében, amiben 3 és fél év börtönbüntetésre ítélték. Galambos Lajos egy évet és két hónapot töltött a rácsok mögött, ám most vége a bezártságnak, kiengedték.

Galambos Lajost 2022 végén ítélték el víz-, gáz- és áramlopási ügyben, ami miatt 3 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott. A zenész mindent megpróbált, hogy elkerülje a börtönt, ám végül nem járt sikerrel, így 2023. április 26-án be kellett vonulnia. És bár a múlt héten felröppent a hír, hogy talán már pénteken szabadulhat végül nem így történt. De most minden megváltozott, az ország Lagzi Lajcsija hazatért.

Galambos Lajcsi lánya Galambos Bogi Galambos Lajos
Galambos Lajos kiszabadult, újra magához ölelheti a lányát (Fotó: Máté Krisztián)

Az ítélet után Galambos Lajos ügyvédei sokat tettek azért, hogy a zenész otthonában, házi őrizetben tölthesse le büntetését, ám 2023. április 26-án mégis be kellett vonulnia a börtönbe. Bár bent tartózkodásának egészét a börtönkórházban töltötte, hiszen betegsége úgy kívánta meg, hogy folyamatos orvosi felügyelet alatt legyen, úgy tűnt, egyelőre mégsem szabadulhat. A múlt hét végén a család nagyon várta a jó hírt, hogy elfogadták a sokadik kérvényüket és hazatérhet Lajcsi az otthonába, hogy háziőrizetben töltse le büntetése hátralévő részét, ám nem jött a felszabadító döntés. Egészen mostanáig.

Ügyfelem kifejezetten jó hangulatban van, ami nem csoda, hiszen már látja a lelki szemei előtt a bezártság végét

 - nyilatkozta a Borsnak áprilisban az jogi képviselő.

Galambos Lajos
Lagzi Lajcsi számára vége börtön éveknek otthonában raboskodhat a következő 2 évben (Fotó: Markovics Gábor)

Ezután Lajcsi és a Galambos család ügyvédei egy emberként dolgoztak azon, hogy a zenész minél hamarabb, de legkésőbb a nyár végén hazatérhessen, de múlt héten úgy tűnt ez mégsem valósulhat majd meg és szertefoszlott a remény. Tegnap azonban végül mégis megtörtént, amire azt hitték legalább még egy évet kell várniuk, hiszen haza mehetett otthonába és ott raboskodik majd tovább családja körében, de mégis szabad levegőn, nem egy rabkórházban.

Galambos Lajos gyógyíthatatlan betegséggel küzd

A zenész az úgy nevezett COPD betegséggel, más néven tüdőtágulattal küzd, ami sajnos gyógyíthatatlan. Lajcsi már bevonulása előtt is emiatt kérvényezte, hogy háziőrizetben tölthesse le a teljes büntetést, mert ügyvédeivel úgy gondolták, nem lehetséges a börtönbeli körülmények között ápolni őt. Ezt akkor a bíróság elutasította, így be kellett vonulni a börtönbe. Ennek ellenére a cellájában egy napot sem töltött el, hiszen végig a berettyóújfalui börtönkórházban kezelték. Azt, hogy végül a betegsége miatt engedték-e ki egyelőre nem tudni, de úgy tűnik, a hátralévő 2 év 4 hónapot már otthonában, nyugalomban, úgy nevezett reintegrációs őrizetben töltheti.


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek