Életút

Gáspár Bea: Amiről más álmodozik, az nekem a valóság

Zs.

Létrehozva: 2024.07.29.

Bea asszony ötvenéves lett. Gáspár Győző felesége a lapunk kérésére készített számvetést az életéről, aminek a végeredménye az lett, hogy elégedett embernek érzi magát.

A házban sürgés-forgás, valaki mindig beszél. Ilyen körülmények között készítettünk telefonos interjút az ország egyik legismertebb közszereplőjével, Gáspár Beával, aki a napokban ünnepelte az ötvenedik születésnapját. Az alapzaj neki fel sem tűnt, szinkronban volt képes nekünk nyilatkozni és közben Győzőnek segíteni megtalálni azt a valamit, amit a showman lázasan keresett. (Végül sikerült a küldetés, meg lett az a valami - szerk.) 

Zajos család

Nekem már fel sem tűnik, ha egyszerre többen szólnak hozzám, simán beszélgetek egyszerre három emberrel is úgy, hogy minden szóra oda tudok figyelni

 - mondja Gáspár Bea nevetve, majd közli, hogy most alkalmas a beszélgetésre, nemsokára azonban tovább siet valahova.

Ilyen az életünk, mindig is ilyen volt. A gyerekek még egészen kicsik voltak, amikor elindult a Győzike Show, a lakásunk lassan húsz éve egyfolytában emberekkel van tele. Stábtagok jönnek-mennek, a lányok, azoknak a barátai, a mi barátaink... Nem is érezném itthon magam, ha csönd lenne. 

Szerinte, bár úgy tűnik, hogy még most is ugyanazok az emberek, mint akiket megismert az ország, sokat változott az életük az elmúlt időszakban, és már sem ő, sem Győző nem olyan, mint amilyenek régen voltak. 

Az időt nem lehet megállítani... változunk mi is. A vehemenciám például már köszönőviszonyban sincs velem! Bár néha még elő, előjön. Győző is sokkal csendesebb lett, bár ezt az idegenek nem nagyon veszik észre.

20231125_Gaspar csalad_MG_0172
A Gáspár család évtizedek óta szórakoztatja a nagyközönséget (Fotó: Markovics Gábor)

Fél évszázad 

Gáspár Bea ötven éves lett. Ebből az alkalomból kértük meg a hírességet, hogy készítsen számadást: Ott van ahol lenni szeretne? Olyan az élete, mint amilyet kislánykorában elképzelt? 

Nem mondanám magam átlagos embernek, abban az értelemben, hogy nekem nem voltak olyan vágyaim kislány koromban, hogy pontosan mit szeretnék. Annyit persze tudtam, hogy lesznek gyerekeim és férjhez megyek, de hogy ez mikor lesz, hogy kihez megyek és milyen életem lesz mellette, arról nem voltak elképzeléseim. Spontán személyiség vagyok, bizonyos keretek között szeretek sodródni. Ennek fényében történ velem minden úgy, ahogy. 

Bea asszony arról is beszélt, hogy kifejezetten elégedett az életével, és bár az ő családjukban is van épp elég nehézség, a könnyen alkalmazkodó személyisége sok mindenen átsegíti. 

Csak lazán 

Nem feszengek. Semmin. Nem vagyok hajlandó felidegesíteni magam - ezek a személyiségem alappillérei.

 - magyarázza Bea asszony, aki hozzá tette: 

Ha most arra kérnek, hogy 50 évesen átgondoljam, hogy milyen életem van, azt kell mondjam, hogy jó. Hogy elégedett vagyok. Amiről más álmodozik - minden nagyképűség nélkül -, az nekem a valóság. Bejártam a világot, a munkám tulajdonképpen szórakozás, van két csodálatos lányom, van egy szerető férjem és a szüleim is élnek még, ami külön nagy boldogság nekem. Persze, nem minden rózsaszín álom, vannak nehézségeink, de ennél többre, amit én kaptam, és amiért nagyon hálás vagyok a sorsnak, szerintem nem vágyhat az ember. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek