Emlékek

Gór Nagy Mária a megcsalást már nem bocsátotta meg

Létrehozva: 2024.07.01.

Viharos volt a kapcsolatuk Szurdi Miklóssal, azonban élete végén a nagybeteg rendező mégis csak az ő főztjét kívánta. Gór Nagy Mária mesélt megcsalásról, megbocsátásról és arról, hogy ő milyen hibát követett el a kapcsolatukban.

Nem volt titok Szurdi Miklós betegsége, a halála azonban szinte felfoghatatlan volt. A legutolsó percig jó volt a kapcsolata egykori feleségével, Gór Nagy Mária a mai napig szeretettel emlékszik rá.

Gór Nagy Mária Szurdi Miklósra emlékszik - BORS
Gór Nagy Mária máig jó szívvel emlékszik egykori férjére - Fotó: Markovics Gábor / hot! magazin

Olyan volt, mint maga a végzet: kinyitottam egy ajtót, hogy belépjek rajta, és Miki jött szembe velem. Egymásra néztünk, és abban a pillanatban történt valami. Este, a forgatás után meghívott egy étterembe, és egész éjjel beszélgettünk, másnap pedig visszaadtam a jegygyűrűmet az akkori udvarlómnak, mert azt éreztem: én ehhez az emberhez akarok tartozni.
A hatalmas szerelemből házasság lett, és két gyermekük is született, Tamás és András. Ám a közben népszerűvé vált, folyton dolgozó rendező félrelépett, a megcsalás Gór Nagy Mária számára pedig már sok volt.
Akkor ő vidéken dolgozott, és bevallotta, hogy ott együtt él valakivel. Akkor véget vetettem a házasságuknak, de ő nem akart elmenni – mesélte a művésznő a hot! magazinnak.

„Általában heti egyszer volt otthon”

A színésznőre igen nehéz időszak után talált rá a szerelem Gulyás Buda személyében, ám Miklós nem akart válni.
Miki nagyon szeretett engem, mesélte a testvére is, de elkényeztettem. 

Ő ezt úgy vette, mint egy gyerek: rosszalkodott egyet, de visszajön. Nem érezte a súlyát a tettének. Azt hitte, hogy a megcsalás jóvá tehető, de nem volt az.

Viszont sosem mondanék rosszat rá. Beleszeretett valakibe, és az érzelmeinknek nem lehet parancsolni – árulta el a Gór Nagy Mária Színitanoda alapítója.
Végül sikerült meggyőzni a rendezőt a válásról, ám a színésznő nagyon ügyelt rá, hogy a gyermekeik ne szenvedjenek a helyzettől.
A gyerekek nem nagyon vettek észre ebből semmit, mert Miki amúgy is nagyon sokat dolgozott vidéken, általában hetente egyszer volt otthon.

Gór Nagy Mária máig szenved a hiánytól

Gulyás Budát a gyerekek hamar megszerették, Mária erről elmesélt egy aranyos történetet.
Egyszer mentem a bölcsődébe Andrisért, és egy anyuka megkérdezte tőlem, hogy hol lehet „olyan gulyásbudát” venni. Mint kiderült, az én kisfiam azt mondogatta egy másik gyereknek, hogy „Nekem van Gulyás Budám, neked nincs Gulyás Budád!” Az anyuka azt hitte, hogy a gyerek valami játékról beszél.
Szurdi Miklós hat gyermeket hagyott maga után, akik a mai napig szorosan összetartanak, és őrzik az emlékét
Mindig az jut eszembe, hogy azt mondta: „Marikám, én meggyógyulok a főztödtől!” Ez jár a fejemben, hogy nem tartotta be az ígéretét. A temetésére is alig tudtam elmenni, nem akartam elbúcsúzni. De azért elmentem. A sírhoz viszont nem járok ki: nekem sokkal többet jelent, hogy a lelkemben őrzöm – zárta a gondolatait Mária.

Díjat neveztek el róla

A GNM Színitanoda növendéke volt számos sikeres színésszel együtt Csomor Ágnes, aki Szegeden vitte tovább Mária szellemiségét a Szegedi Gyermekszínházzal és a SZÖRF társulattal. Idén a színház életre hívta a Gór Nagy Mária-díjat, amit minden évben más társulati tag kaphat meg az évadban végzett munkájáért. A díjjal egy emléklap és egy ezüstgyűrű jár. Az elismerést Gór Nagy Mária adja át.

Örömök az életben

Bár a gyász soha nem múlik, azért örömök is bőven akadnak a színésznő életében. Nemrég például Gulyás Budát díjazták a Magyar Mozgókép Fesztiválon, ahol az operatőri munkája elismeréseként életműdíjat vehetett át.

Nagyon büszke vagyok a férjemre – mondta Mária.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek