Gyász

Gyász: elhunyt a Szomszédok színésznője

KL

Létrehozva: 2024.07.28.

A színésznőt 72 éves korában érte a halál.

Fájdalmas veszteség érte a sorozatrajongókat: 72 éves korában elhunyt az ausztrál Szomszédok (Neighbours) sztárja, Janet Andrewartha. Halálát a sorozat hivatalos Instagram-oldalán jelentették be.

gyertya, gyász, halálhír
A színésznő 72 éves volt Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A Szomszédoknál mindenkit mélyen elszomorodott Janet Andrewartha halála. A nézők által a Ramsay Street-i Lyn Scully szerepéért szeretett Janetre sokan fognak emlékezni széleskörű munkásságáért, amihez tartozik a Prisonerben Reb Keane-ként nyújtott emlékezetes alakítása is

- olvasható a szívszorító bejegyzésben.

Janet sok barátságot kötött a sorozat forgatásain, és az egyik legmaradandóbb kötelék Jackie Woodburne-nel volt, aki így búcsúzott barátnőjétől: 

− Janet generációjának egyik legjobb színésze volt, de ennél is több, rendkívüli nő volt. Szenvedélyes, kíváncsi, elragadóan különc, nagylelkű és szórakoztató. Számomra több mint 45 éven át rendíthetetlen barát volt. Minden nap hiányozni fog.

A Herald Sun című napilap is beszámolt róla, hogy a színésznő pénteken békésen hunyt el Melbourne-ben, lányai, Eloise és Sarah mellett. Janet Andrewartha 1951-ben született, munkásságát zenetanárként kezdte, majd úgy döntött, hogy színésznek tanul, 1979-ben végzett a melbourne-i Nemzeti Színházban.

A színésznő leginkább a Szomszédokban nyújtott alakítása miatt vált ismertté, ahol 1999-től 2006-ig játszotta Lyn Scullyt, majd egészen 2019-ig néhány alkalommal még visszatért a sorozatba. Négy évtized alatt számos színházi produkcióban is dolgozott a Melbourne Theatre Company és a Playbox Theatre Company színházi társulatokkal - számol be róla a Metro.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek