BALATON

Korda György felidézte kedvenc gyerekkori balatoni emlékét

mkb

Létrehozva: 2024.07.15.

Gyönyörű nőkről nosztalgiázott az ország Gyuri bácsija. Korda Györgynek mindene a Balaton: nemcsak gyermekkori emlékek kötik oda, de egyik első videóklipje is ott forgott.

Korda György életében nagy szerelem a Balaton, mint mondja, a „magyar tenger” számára nemcsak egy tó, hanem életérzés!

korda györgy
Balatoni emlékeiről mesélt Korda György (Fotó: MTVA)

Korda György újra megfiatalodik a Balatonra gondolva

Az ország Gyuri bácsija csillogó karrierjének hála bejárta már a világot, a szíve mégis mindig kis hazánkba húz, a Balaton pedig különösen fontos számára. A mai napig szívesen gondol vissza a gyermekkori balatoni nyaralásokra.

Édesanyám nyáron mindig levitt vonattal, mint kisgyereket. Erre én már nem emlékszem, de mindig elmesélte, hogy legelső alkalommal, amikor még vártuk a vonatot, ott ült egy vidéki bácsi, és olyan jóízűen evett: kenyér, szalonna, hagyma – bicskával. Megálltam előtte és nagyon néztem. A bácsi meg adta a falatokat, hogy: itt van, kisfiam, egyél – idézte fel a Duna műsorában a legendás énekes. De az énekest számos más emlék is fűzi a Balatonhoz. Zánkán készült például az 1976-os Haver, a nőkkel jól vigyázz című slágeréhez videóklip. A békebeli, önfeledt vakációkat idéző képsorokat szívesen nézi újra és újra az elismert énekes.

A klip a reneszánszát éli, a mai fiatalok is szeretik. 

Ez volt az első videóklipszerű dolog. 

– Az északi parton, 1975-ben készültek a felvételek a Magyar Televízió jóvoltából. Akkoriban még nem is tudtuk, mi az a videóklip. Azért is csodálatos, mert ahogy ma visszanézem a képsorokat, szinte újra megfiatalodom: érzem a Balaton frissességét, eszembe jutnak a lányok, akik körülvettek: az igazi női szépség. De felsejlik régi gumimatracok illata, a hajókázás... 37 évesen, a fiatalságom teljében voltam. 1975-ben! Emlékszem, a Magyar Hírlapban megjelent egy szalagcím: „Korda György sosem öregszik?!” – idézte fel az emlékeket Korda György, aki a videóban, a kor első számú sármőrjeként, hölgykoszorú gyűrűjében vitorlázik, biciklizik, illetve élvezi a Balaton hűs habjait.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek