VISSZATÉRÉS

Íme a nagy bejelentés Kulka Jánossal kapcsolatban, óriási az öröm

Doris

Létrehozva: 2024.07.13.

A 65 éves színész szeptemberben visszatér a színpadra. Kulka János egy Thomas Mann regényből készült műben lesz látható.

Kulka János idén szeptemberben egy Thomas Mann-művel és egy műfajokkal kísérletező előadásban tér vissza a színpadra - adta hírül az Orlai Produkció.

b10i4040
Kulka János visszatér a színpadra  (Fotó: Penovác Károly)

Nem ismeretlen darabban tér vissza

A közlemény szerint a 65 éves színész 2006-ban hangoskönyvben mondta fel Thomas Mann Halál Velencében című regényét, melyben egy idős professzor egy velencei utazás alkalmával szembesül személyisége eleddig rejtett oldalával, amely arra készteti, hogy szembenézzen eddigi életével.
Havas hegyek között egy férfi mozdul a szállodai szobában. A karmester megszokott rutinnal készülődik az esti koncertre. Múlnak a percek, türelmesen várja a taxit. Az idő egyre lassabban telik, s nem jön érte senki. A korábban megnyugtató, otthonos egyedüllét egyre idegenebbé válik számára – valami megváltozott.  Csuja László rendezése különféle színházi műfajjal kísérletezik: egyszerre performance, hangjáték és monodráma, amelyben az élet, a színház és az irodalom szétválaszthatatlanul összefonódik és sajátos viszonyba lép egymással. Kulka János személye több generáció számára fogalom. Egyéni formátumú alkotóművész, összetéveszthetetlen stílussal és karizmával. 58 éves, amikor az életében egyik napról a másikra minden megváltozik. Az események óta ez az első alkalom, hogy egyedüli szereplőként lép színpadra"

- derül ki a hírlevélből.

Kulka legújabb bemutatója szeptember 27-én lesz a Jurányi Inkubátorházban.

Kulka János lett a Nemzet Színésze

Kulka János Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. Néhány hónapja pedig már a Nemzet Színésze is. A Nemzet Színésze cím birtokosai ugyanis péntek délután összeültek, hogy a március 30-án, nagyszombaton 85 éves korában elhunyt Tordy Géza helyére új tagot válasszanak. A szavazás végeredményét a Nemzeti Színház hivatalos fórumain tudatták a nagyérdeművel.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek