Titkok

Lázár Chef rengeteg szerelmes levelet kapott

Dráviczki Ákos

Létrehozva: 2024.07.08.

Ő volt az egyik első sztárséf itthon, de a népszerűségre senki nem készítette fel, mára pedig látszólag eltűnt a rivaldafényből. Ezúttal olyan titkokat is elárult Lázár Chef, amikről eddig nem szívesen beszélt.

Sokak kedvenc séfe volt Kovács Lázár, vagyis Lázár Chef, aki most a hot! magazinban mesélt arról, hogyan éli jelenleg az életét.

Lázár Chef mélyinterjú, a sztárságról, a gyerekekről, az elképesztő mennyiségű szerelmes levélről - BORS
Lázár Chef a mai napig imád főzni - Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

hot!: Ti voltatok Kaszás Gézával az első sztárséfek. Hogyan élted meg ezt?

Lázár Chef: Akkor még nem létezett olyan, hogy „sztárséf”. Mindenki sztár volt, aki a tévében szerepelt, egymillióan néztek minket hétvégente. Nem feltétlenül a teljesítményem miatt lettem sztár, hanem mert mindennap ott voltunk a képernyőn, mindenki ismert. Ma már biztosan máshogy élném meg a hirtelen jött népszerűséget. Most már vannak rá szakemberek – mint például a focistáknál –, akik felkészítenek rá, hogy milyen lesz, amikor majd sikeres leszel. Ha lett volna olyan segítség, aki felkészít, hogy mire kell figyelni, akkor nálam is sok minden másképp alakult volna. De nem volt ilyen. Ha valami mindennap szembe jön, akkor azt megveszed, megkedveled, vagy megutálod. Engem szerencsére megkedveltek, elképesztő mennyiségű szerelmes levelet kaptam. (Nevet.)

Lázár Chef mélyinterjú, a sztárságról, a gyerekekről, az elképesztő mennyiségű szerelmes levélről - BORS
Úgy véli, másképp alakult volna az élete, ha kezelni tudta volna a sztárságot - Fotó: Szabolcs László / hot magazin

Lázár Chef jóban van a testvéreivel

hot!: Később a munkád sokszor évekre külföldre szólított. A feleséged, Melinda sosem mondta, hogy inkább ne költözzetek?

Lázár Chef: Ez egy szerencsés együttállás volt: ő is szeret világot látni. Ha ő nemet mondott volna, akkor nem megyünk, és ma teljesen más életünk van, de mindig partner volt ebben. 

Visszagondolva, jó, hogy akkor ezeket megléptük, mert ma már nem tudnánk, hiszen Nándi még fiatal. De néhány év múlva jön majd újra egy olyan periódus, amikor minden gyerek kirepül, és kettesben maradunk. Akkor biztosan utazunk majd, mert imádjuk.

 Szívesen nyitnék egy kis kávézót is, mondjuk, Spanyolországban, de szigorúan csak a tenger partján, mert engem a víz, a tenger feltölt.

hot!: De addig is sok a munka itthon. Mikor vagy együtt a családoddal?

Lázár Chef: Most például Olaszországban voltunk, mert két fiam is vízilabdázik, és volt egy komoly verseny, egy hetet töltöttünk ott a családdal. Mondták is az ismerőseim, hogy nyaralni voltunk, pedig nem, mert a fiúk komolyan dolgoztak. Vagy például a feleségem tart jógatáborokat Horvátországban és Spanyolországban, olyankor mi is velük tartunk, és én főzök, amíg ők jógáznak, ebből videók is készülnek. Tehát ezek a táborok arról is szólnak, hogy együtt van a család.

hot!: Ez csak a saját családod, de te magad is három testvérrel nőttél fel. Mi az oka, hogy róluk nem szoktál beszélni?

Lázár Chef: Mert ők nem akarnak szerepelni, és ezt tiszteletben tartom. Jóban vagyunk, csak nincsenek benne az újságokban.

Lázár Chef mélyinterjú, a sztárságról, a gyerekekről, az elképesztő mennyiségű szerelmes levélről - BORS
Lázár nagyon büszke mindhárom fiára - Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

„Nándi szeret szerepelni”

hot!: Akkor térjünk rá a fiaidra, hiszen igazán büszke lehetsz rájuk!

Lázár Chef: Bence, a középső fiam megpályázott egy ösztöndíjat Amerikába, ő most arra hajt. Lehetősége van rá, hogy jó sporteredményekkel nagyon komoly támogatást érjen el az ottani iskola, illetve sportegyesület részéről. Egyébként az itthoni klubok nem abban érdekeltek, hogy a gyerekek elmenjenek, és sok szülő nem meri elengedni a gyereke kezét.

hot!: Te mit gondolsz erről?

Lázár Chef: Mi nagyon könnyen elengedjük a fiunkat: hadd menjen! Tökéletesítse a nyelvtudását, legyen sikeres a sportban, tanuljon meg egy másfajta szemléletet, aztán jöjjön haza, és adja tovább. Mi ezzel nagyon tudunk azonosulni, sőt tőlem is ezt látták, hogy érdemes külföldre menni, tanulni, világot látni – és ezt itthon kamatoztatni. Ebből lehet üzleti és másfajta sikere is.

hot!: A legidősebb fiad, Lázár és a legkisebb, Nándi is ilyen céltudatos?

Lázár Chef: Lázár nem vízilabdázott, hanem úszott, de már abbahagyta. Ő építészeti irányban szeretne egyetemre menni, és ezen a területen is nagyon jó ösztöndíjak vannak, ha jó a tanulmányi eredménye. Márpedig ő nagyon eszes – tőlem örökölte. (Nevet.) Nándi még abban a korban van, amikor irányítani kell, hogy megtalálja, mi az, amiben jó. Mert azt látjuk rajta, hogy ha nagyon akar valamit, akkor abból biztosan lesz valami. Most ő is vízilabdázik, de nem úgy állunk hozzá, mint esetleg más szülők, hogy akkor olimpikon pólós legyen.

hot!: Nándi szerepel néhány főzős videóban is. Abban is jó?

Lázár Chef: Igen, bár főzni mindegyik fiam tud, de nem azért, mert megtanítottam őket – ezt látták otthon. Sőt, Lázár fiam Michelin-csillagos séf lehetne! Ahhoz a színvonalhoz nagy precizitás és kitartás kell, mint az érdeklődési köréhez, az építészethez. Ő pedig ezt képes tányérra vinni, de csak hobbiból főz. De Nándi az, aki szeret szerepelni, szívesen áll a kamera elé, A bátyjait ez nem érdekli.

Lázár Chef mélyinterjú, a sztárságról, a gyerekekről, az elképesztő mennyiségű szerelmes levélről - BORS
Idén tölti be az ötvenet - Fotó: Szabolcs László / hot! magazin

„Minden férfit elgondolkodtat, amikor elkezd őszülni”

hot!: Említettük a Michelin-csillagot, ám neked még sincs. Ez hogy lehet?

Lázár Chef: Nem akartam mindenáron Michelin-csillagot szerezni. Azért tisztelem azokat a séfeket, akiknek van, mert én nem voltam képes annyit beletenni. Fiatalon még nem volt gond, hogy ott legyek a konyhában reggeltől estig, és folyamatosan összpontosítsak, de a Michelin-csillag arról szól, hogy ráteszed a barátaidat, a családodat, a szabadidődet, az egész életedet: én ezeket nem tudtam feláldozni. Most pedig már inkább megfontolom, hogy mire és kire szánok időt, kivel ülök le beszélgetni; ezzel is gazdálkodni kell, mint minden mással.

hot!: Ezek szerint nehezen éled meg, hogy idén decemberben betöltöd az 50-et?

Lázár Chef: 

Nyilván minden férfit elgondolkodtat, amikor elkezd kopaszodni – vagy esetemben őszülni –, amikor megjön az első pocak, amikor megjön az első 50 év. 

Én nem foglalkozom vele, hogy 50 éves leszek, de a tény az tény marad, úgyhogy azért csinálunk egy bulit. (Nevet.) Szerintem nem korfüggő, hogy bármivel is foglalkozzak, csak a hosszú távú terveim most már rövidebbek. Mert hiába mondom, hogy fizikailag ugyanúgy bírom… Régen simán dolgoztam reggeltől estig az étteremben – most már azért nem megy, de továbbra is több gaszt­ro­nó­miai projektet koordinálok párhuzamosan. A közösségi oldalaimon rendszeresen osztok meg receptvideókat. A budapesti Piaggio Pizza Fesz­ti­vál&Ver­seny alapítójaként és főszervezőjeként májusban már a harmadik fesztivált tartottuk a Kincsem Parkban. Nyár elején nyitottunk egy helyet a Jókai Klubban, amely az egyik legrégebben működő kultúrház Budapesten. A célunk egy kellemes hangulatú, finom ízvilágú közösségi hely létrehozása és működtetése, amely szurkolói zónaként debütált a magyar labdarúgó-válogatott Eb-meccseihez kapcsolódóan. Októberben pedig Magyarországon rendezzük meg a Chaine Ifjúsági Szakács Világbajnokságot a kiváló magyar alapanyagok népszerűsítésével, amelyre a világ minden tájáról várjuk az ifjú versenyzőket és a szakmai zsűri tagjait.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek