ÁZSIA EXPRESSZ

Exkluzív fotók és kulisszatitkok az Ázsia Expressz új évadából

Buster

Létrehozva: 2024.08.25.

A TV2 sikerprodukciójának stábja idén visszatért Délkelet-Ázsiába. Az Ázsia Expressz 2024-es helyszínén pedig pokolbéli forróság fogadta az ismert párosokat és persze a Bors munkatársát, aki most a saját képei közül mutat meg néhányat olvasóinknak.

Természetesen a lehetőségek szűkösek, hiszen semmit sem árulhatunk el az egy hét múlva vasárnap startoló Ázsia Expressz forgatásán történt konkrétumokból, ahogy a szereplőkről készült képeket is csak a műsor kezdete után tehetjük közzé, de így is érdemes átfutni az alábbi néhány fotót, melyek mindegyike a Fülöp-szigeteken készült.

Ázsia Expressz
A Fülöp-szigetekre is elkísértük az Ázsia Expressz stábját (Fotó: TV2)

Az első ebéd a pokol tornácán 

A képekhez tartozó kommentárokban visszatérő elem lesz az a forróság, amit a Fülöp-szigeteken tapasztaltunk abban a pillanatban, hogy kiléptünk a repülőgép fedélzetéről. Első utunk így egy légkondicionált éttermébe vezetett. Az út során igyekeztünk olyan helyeket választani, ahol a helyiek is ettek, és bizony egyszer sem lőttünk mellé.

Ázsia Expressz
A helyi ételek mennyeiek... (Fotó: Bors)

Sehol senki...

Hogy miért szinte teljesen üres Manila tengerparti fövenye? Nos, a már említett, embertelen hőség okán. Még a helyi erők is csak szórványosan mernek kimerészkedni a napra, mi pedig, helyenként tényleg az életünkért küzdöttünk. Némi túlzással. Kísérőink a kocsiból is csak úgy engedtek kiszállni minket, ha meggyőződtek róla, hogy nálunk van a méretes napernyő.

Ázsia Expressz
A legtöbben hosszú ruhában ücsörögtek a tűző napon (Fotó: Bors)

Pénz… 

A szigetország hivatalos pénzneme a Fülöp-szigeteki peso, amihez turistaként irgalmatlanul nehezen lehet hozzájutni. Az alábbi képen a főváros egyik „elit negyedében” álló pénzváltó látható, ahol egy macska őrizte a kasszát, amíg a tulajdonos elő nem került. Egyébként itt sikerült zökkenőmentesen átváltanunk a magunkkal vitt dollárokat. Később egy bevásárlóközpontban már jóval nehezebb dolgunk volt. Azt is meg kellett mondanunk, hogy miből származott a valuta, amit szerettünk volna pesová varázsoltatni.

Ázsia Expressz
Manila belvárosában így fest egy hivatalos pénzváltó (Fotó: Bors)

A világ legszebb szigetcsoportján volt az Ázsia Expressz stábja

A Fülöp-szigeteken található a világ egyik, bár a helyiek szerint legszebb szigetcsoportja, ahová volt szerencsénk ellátogatni az Ázsia Expressz stábjával. Jó, ezen nézetükben hajlamosak vagyunk osztozni velük. A fotó nem is képes visszaadni azt a lélegzetelállító látványt, ami fogadta kis csapatunkat.

Ázsia expressz
Pedig ez tényleg a világ egyik legszebb szigetcsoportja (Fotó: Bors)

Jézus…

A fent említett szigetcsoport egyikén áll ez a monumentális Jézus szobor, ami a Fülöp-szigeteki emberek egyik legszentebb kegyhelye. Az embert ott tényleg megszállja a szent szellem.

Ázsia Expressz
A vallás nagyon fontos része a Fülöp-szigeteki emberek mindennapjainak (Fotó: Bors)

Bivaly…

Utunk során ellátogattunk egy mintagazdaságba, ahol természetesen rizst termesztettek az ősi módszerekkel. Az ott "alkalmazásban álló" vízi bivalyok olyanok voltak, mint a kezesbárányok. A hely érdekessége, hogy egy nap alatt, mindössze 50 embernek van lehetősége a belépésre.

Ázsia Expressz
A vízi bivaly irtó cuki, bár kollégánk kicsit azért tartott tőle (Fotó: Bors)

Jó munkás emberek

Ebben a bizonyos mintagazdaságban mintagazdálkodók dolgoznak, aki kedvesen figyelték, ahogy árnyéktól árnyékig menekültünk a 50-55 fokos déli hőség elől.

Ázsia Expressz
A helyiek mindenfelé nagy szeretettel és rácsodálkozással fogadták kicsiny karavánunkat (Fotó: Bors)

Szárított giga varangy…

Ez a hihetetlen kreáció egy valódi, szárított, preparált varangyos béka, amire egy helyi üzletsoron akadtunk rá. Igen, valóban egy kis kézitáskát fabrikált belőle egy ügyes kezű mesterember. És igen, haza is hoztuk…

Ázsia Expressz
Ajándék varangynak ne nézzd a fogát... (Fotó: Bors)

Jó fej malacka...

Ezt a "csodát" az Ázsia Expressz egyik játékának helyszínén találtuk a büféasztalon. Ehhez nem is fűznénk hozzá egyebet.

Ázsia Expressz
Hogy miért? Mi sem tudjuk... (Fotó: Bors)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek