Karrier

Elképesztő mennyiségű munkával tér vissza a 90 éves Bodrogi Gyula

Zs.

Létrehozva: 2024.08.29.

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész nem aprózza el, olyan mennyiségű munka vár rá szeptembertől, amibe egy negyvenéves is belefáradna. Süsü szinkronhangja persze nem mérhető össze senki más emberfiával.

Bodrogi Gyula tavasszal súlyos balesetet szenvedett, aztán felépülésképp a nyáron leforgatott egy mozifilmet, szeptembertől pedig két színházban várnak rá felújító próbák, és még bemutatója is lesz.... A kilencvenéves művész mindezt olyan lendülettel és derűvel csinálja, mintha nem lenne tisztában azzal, hogy talán fizikai akadálya mégiscsak lennie kell ennyi munkának. A legenda a nyár végét sem pihenéssel töltötte, helyette a Millenárisra ment, hogy meglepjen egy seregnyi gyermeket az Odaadó Ringató elnevezésű családi napon, ahol többek között a közmédia szeptember 1-jén induló új online meserádióját, a Csukás Meserádiót népszerűsítette. 

Bodrogi Gyula volt az Árpád szabadegyetem vendége (13)
Bodrogi Gyula fáradhtatatlanul dolgozik (Fotó: Flajsz Peter)

Rengeteg munka várja

Bodrogi Gyula elképesztő energiákkal rendelkezik, számára büntetés lenne, ha úgy kellene élnie, mint egy "rendes" kilencvenévesnek. A művész jön-megy, intézkedik, autót vezet és most alig várja, hogy végre visszatérhessen a színpadra. 

Fizikailg teljesen rendben vagyok, nagyon várom már a szeptembert és, hogy elkezdődjenek a próbák. Most épp az "Esthajnal", az "Egy, kettő, három – Az ibolya", a "Tizenhárom almafa", a "Caligula helytartója" és az "Egri csillagokban" játszom a Nemzeti Színházban. A Karinthy Színházban pedig a "Nagymester" című előadásban. Lesznek próbák, felújító próbák és premierem is. 

– mondja a színművész. 

_CZ_3625
Bodrogit a 90. születésnapján köszöntötték a Nemzeti Színházban (Fotó: Arpad Kurucz)

Bodrogi Gyula: A színészet szórakoztató játék

A művész azt mondja, hogy számára ez a hajtás a természetes tempójának a része, nem megterhelő sőt! Ha nem dolgozhat, akkor valószínűleg sokkal hamarabb lenne kénytelen elbúcsúzni ettől az általa rajongásig szeretett világtól. 

Soha nem munkának tekintettem a színészetet, számomra ez egy szórakoztató játék. Játszani pedig könnyű! 

– fejezte be Bodrogi Gyula. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek