GYÁSZ

Megszakad a szív: Így néz ki a temetés után Boros Lajos sírja - Fotó

Doris

Létrehozva: 2024.08.12.

A legendás rádióst augusztus 12-én délelőtt kísérték utolsó útjára Nagykőrösön. Boros Lajos 77 éves korában hunyt el.

Augusztus 12-én délelőtt vettek végső búcsút a 77 éves korában elhunyt legendás rádióstól, Boros Lajostól. Bár a rádiós Budapesten született, mindig is szorosan kötődött Nagykőröshöz, ezért Boros Lajos temetésére végül ott került sor, komoly rendőri készültség mellett.

Boros Lajos
Boros Lajos 77 évesen hunyt el Fotó: Kállai Márton

A Bors munkatársa ott volt a búcsúztatón, amit az Izraelita temetőben tartottak. Lali király sírját a búcsúztatót követően kövek borítják az izraelita hagyományokhoz méltón. Síremléke mindenképp csak később lehet, az általános szabály szerint körülbelül egy évet kell várni, amíg a föld megfelelő állapotba kerül hozzá.

Boros Lajos
Kövek borítják Boros Lajos sírját Fotó: Máté Krisztián
Boros Lajos
Boros Lajos a nagykőrösi izraelita temetőben nyugszik Fotó: Máté Krisztián

Boros Lajos megrázó dolgot mondott a halála előtt

Azt ugyan pontosan nem lehet tudni, hogy mi okozta Lali király halálát, ám az nem titok, hogy a legendás rádiós, mókamester régóta betegeskedett. Hat évvel ezelőtt, 2019-ben egy komoly szívműtét után kómába esett: öt héten át nem ébredt fel, a családja nagyon aggódott érte, de végül kinyitotta a szemét. Ébredése után rengeteg dolgot újra kellett tanulnia, többek közt járni is, de emellett teljesen megváltozott az életszemlélete is: úgy érezte, rengeteg szeretetet kapott, s meg kell szolgálnia azt.

A néhai rádiós legenda négy hónapja volt Köböl Anita vendége az ATV A nő háromszor című műsorának. Amikor a műsorvezető a kómáról kérdezte, illetve arról, milyen élményei vannak ezzel kapcsolatban, Boros a tőle megszokott humorral válaszolt:

− Ez egy kóma, egy kis vesegyulladással megízesítve. És turkáltak bennem a doktor bácsik, hogy miért kapja ezt a Boros. Vannak a kómának derűs pillanatai is. Felhívom mindenkinek a figyelmét, hogy hagyjátok az élményt magatokon átélni. Mert ez egy élmény. És én ezt nagyon élveztem – idézte fel Boros, aki nem egyenletesen ébredt fel, hanem voltak úgynevezett hullámok.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek