Betegség

"Nem beszél" - szívszorító, fia szörnyű betegségéről vallott a sztárszínész

Bors

Létrehozva: 2024.08.10.

Úgy kezeli ugyanakkor, mintha minden rendben lenne.

Colin Farrell felidézte az első kérdést, amelyet az orvosnak tett fel a fia speciális szükségleteinek diagnosztizálása után. Amikor az ír színész fia, James megszületett, a sztárapuka saját bevallása szerint nem vett észre semmilyen olyan tünetet, amely az Angelman-szindrómára utalt volna.


James nagyon csendes baba volt. Arra gondoltam, hogy megnyertük vele a főnyereményt, de ez nem a nyugodtsága miatt volt

- nyilatkozta a színész, akinek a gyermekénél Angelman-szindrómát diagnosztizáltak. A veleszületett genetikai betegség elsősorban neurológiai tünetekkel, köztük szellemi visszamaradottsággal, beszédzavarral, görcsökkel és viselkedésbeli zavarokkal jár - írja a People.

A baba nem fejlődött megfelelő ütemben, nem tudott kúszni vagy felülni, végül ezért vitték orvoshoz. Először tévesen agyi eredetű bénulást diagnosztizáltak nála, és a kicsi már két és fél éves volt, mire kiderült, hogy valójában Angelman-szindrómával küzd.

Mennyi a várható élettartam és mekkora fájdalmat okoz ez számára?

- kérdezte első rémületében az orvost az apuka. A doktor megnyugtatta, hogy a betegség nem rövidíti meg fia élettartamát és fájdalmat sem érez. A szülők persze mindent megtesznek gyermekük fejlesztése érdekében, aki éppen a 4. születésnapja előtt tanult meg járni. A fiú most 20 éves, nem beszél, édesapja pedig semmi mást nem szeretne, csupán azt, ha a világ kedvesen bánna fiával. A színész létrehozott egy alapítványt, amivel értelmi fogyatékossággal élő felnőtteket támogat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek