Tragikus sors

Még ma is több ezer rajongó gyászolja Diana hercegnét: fotókon a szívek királynőjének élete

Niki

Létrehozva: 2024.08.31.

Ma 27 éve történt a szörnyű tragédia, aminek során az akkori Károly herceg egykori felesége életét vesztette. Diana hercegné halála nemcsak a családot, de egész Nagy-Britanniát, sőt a világot is megrázta. A szívek hercegnőjét ma, évtizedekkel később is több millió rajongó gyászolja.

Már 27 éve annak a szörnyű tragédiának, ami miatt augusztus utolsó napja örökre egy szomorú nap lesz a brit királyi család és Nagy-Britannia lakóinak szívében. Diana hercegné 1997-ben ezen a napon hunyt el, abban a borzalmas autóbalesetben, aminek pontos körülményei a mai napig nem teljesen tisztázottak. A jelenlegi uralkodó egykori feleségét máig rajongók milliói gyászolják.

Diana's 60th birthday Diana hercegné
Ma 27 éve hunyt el a tragikus sorsú Diana hercegné, rajongói ma is gyászolják (Fotó: PA / Northfoto)

Diana Spencer és Károly herceg 1981-ben keltek egybe, de házasságukkal már szinte a kezdetektől gondok voltak, hiszen míg a fiatal lány nagyon szerette a trónörököst, ő addig inkább kötelességnek tekintette a frigyet. A pár első gyermeke, Vilmos herceg 1982-ben, öccse, Harry pedig 1984-ben látta meg a napvilágot. Az elkeseredett és szomorú hercegnének csak két fia jelentett boldogságot a királyi családban.

Diana hercegné sosem lehetett szabad

Amellett, hogy férjével folyamatosan gondjaik voltak, anyósával, II. Erzsébet királynővel és a család többi tagjával sem jöttek ki jól, így amikor gyermekei iskolások lettek, ő teljesen magára maradt. Amikor Károly nyilvánosan is beismerte viszonyát Kamilla Parker-Bowles-szal, végre engedélyt kaptak a válásra, így Diana szenvedései véget érni látszottak. 1992-ben költöztek külön, de csak 1996-ban mondták ki hivatalosan a válást. Ennek ellenére a szívek hercegnője nem sokáig élvezhette a szabadságot, hiszen miután viszonyt kezdett Dodi Fayeddel, a párt a sajtó egy pillanatra sem hagyta magára. Egészen addig üldözték őket, míg 1997-ben Párizsban autóbalesetet szenvedtek és mindketten életüket vesztették. A hercegnét még ma, 27 évvel később is gyászolják.

Galériánkban, mely az alábbi képre kattintva nézhető végig, Diana életének jelentős momentumaira emlékezünk:

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek