Nagy a baj

„Egy jó nagy verbális pofonra van szüksége” – MC Hawer üzent Molnár Gusztávnak

N.V.N.

Létrehozva: 2024.08.29.

Nagy a baj. Legalábbis a Molnár Gusztávról elterjedt képekből erre lehet következtetni. A színészt ittasan, a földön fekve fotózták le. Alkoholizmusába visszaesett. MC Hawer, aki szintén küzdött a súlyos függősséggel, egyik Gusztival kapcsolatos posztja miatt kényszerült magyarázkodásra.

A napokban terjedt el egy fotósorozat Molnár Gusztávról. A képek sokkolóak, ugyanis a színész magán kívül fekszik a földön, feltételezhetően ittasan. Egy évvel ezelőtt, 265 nap után lépett ki a komlói intézményből, ahova azért vonult be, hogy megszabaduljon alkoholizmusától. Már úgy tűnt, hogy jól van, időközben a szerelem is rátalált, új esélyt kapott és visszatért a színpadra is, de mindez már a múlt, ugyanis visszaesett, és a jelek szerint igen nagy a baj.

Molnár Gusztáv
Molnár Gusztáv élete újra romokban (Fotó: Szabolcs László)

Molnár Gusztáv visszaesett, újra iszik

Nincs munka, barátnő, pénz, lakhatás, szinte hajléktalanként éli az életét. MC Hawer, aki évekkel ezelőtt szintén megjárta a poklot alkoholizmusa miatt, Facebook-oldalán osztott meg egy fotót, a már említett képsorozatból, melyhez kemény véleményét is megfogalmazta.

Kedves Molnár Gusztáv! Elvonó után lehet így is, meg úgy is. Csak döntés kérdése... Én már 11 éve más utat választottam. Kapj a fejedhez, nehogy késő legyen... A kép róla a sajtóban jelent meg, semmi közöm hozzá” – írta a posztjában a mulatós rapper, aki az egyik olyan képet is csatolta a bejegyzéséhez, melyben a színész egy kuka mellett a földön fekve kábultan alszik.

MC Hawer ezzel sokaknál nagyon kiverte a biztosítékot. Volt aki azzal vádolta meg, hogy saját magának akar ebből előnyt kovácsolni, hogy az újságok hasábjaira kerüljön, míg mások úgy gondolják, ezzel megszégyeníti Gusztit. A mulatós sztár úgy érezte, reagálnia kell arra a sok kommentre, vádakra, amik őt érték a történtek miatt.

Molnár Gusztáv
Úgy tűnt, az elvonókúra után rendbe jön az élete (Fotó: Szabolcs László)

Nem kért a segítségből

Koczka Géza Spanyolországban nyaral, közösségi oldalán videón jelentkezett, ahol magyarázatot adott arra is, miért érezte szükségét, hogy a posztja megszülessen.

Nem rossz szándékból raktam ki azt a fotót, ami a sajtóban megjelent. Egy közszereplőhöz ez nem méltó viselkedés, még akkor sem, ha bármilyen állapotban van. 

Sokan nyújtanak felé segítő kezet, én is felajánlottam, hogy találkozzunk, beszéljük. 

– Úgy volt, hogy összefutunk, aztán meggondolta magát, én pedig nem erőlködtem tovább. Azt gondoltam, hogy már érzi magát annyira stabilnak, hogy ebben a dologban nem kér a tanácsomból – mondta Hawer, aki pontosan tudja, mi jár az alkoholizmussal, hiszen évtizedeken át küzdött függőségével. Azonban 11 évvel ezelőtt sikerült végleg letennie a poharat.

Nekem mindenki könyörgött, a gyerekeim sírva kérték, hogy ne igyak, nem érdekelt, mert az alkohol erősebb mindennél és mindenkinél: a gyerekednél, a feleségednél, a szüleidnél is. Azt kell megérteni, hogy maga az alkoholfüggősség egy olyanfajta mámorban tart, amit egyszerűen nem akarsz elengedni, mert jól érzed magad benne, és nem fogod fel, hogy ez káros lehet. Amíg ezt nem érzed, addig nem fogod letenni, hacsak nincsenek már komoly következményei, mint például utcán elaludni. Ez egy olyan stádium lehet, amikor már minden mindegy. Innen viszont nem nagyon van visszaút – hangsúlyozta az MC Hawer és a Tekknő duó tagja.

MC Hawer szerint Flipper Öcsi sorsára fog jutni

Ahogy én tudom, Guszti rengeteg helyről kapott volna segítséget.

Vállalom, hogy kitettem a posztot a nevével, megjelölve őt, remélhetőleg, hogy hátha olvassa is, azzal a szándékkal, hogy lássa, van választási lehetőség. 

– Nekem sem egyből sikerült, nekifutottam én is többször az elvonókúrának, de a szép szó nem segített. Higgyétek el, bármennyire is elítéltek a posztom miatt róla, nem rosszindulat van bennem, vagy irigység, és nem akarok ebből profitálni. Nekem semmi érdekem nincs abban, hogy őt lejárassam. Sőt, nekem Guszti szimpatikus, és mint sorstársat nagyon sajnálom.

Pontosan tudom, min ment keresztül, mint ahogy azt is, hiába a szép szó, a könyörgés, nem lehet ezzel megállítani ezt, csak kemény beavatkozással. 

– Ha nem merik őt ezzel szembesíteni, és úgy érzik, most támogatni kell, mindenki próbálja meg. Ő a piába menekül! Akkor viszont az lesz a sorsra, mint ami Flipper Öcsinek volt, vagy lett volna nekem is, ha nem tudok időben leállni – magyarázta a videóban.

MC Hawer
MC Hawer 11 évvel ezelőtt, sokadik elvonókúrája után szabadul meg alkoholizmusától (Fotó: Markovics Gábor)

„Itt már a szép szó nem segít”

Géza sosem csinált titkot abból, hogy neki sem volt könnyű búcsút inteni a pohárnak, hiszen több elvonókúrán vett részt, megjárta a zárt osztályt, többször kapott epilepsziás rohamot, és még akkor sem látta be, nagy a baj. Végül mégis erőt vett magát, és sokadjára is bevonult egy intézménybe, hogy megszabaduljon függősségétől.

Nekem lehet, hogy szerencsém volt, vagy kellő akaraterőm, vagy a Jóisten megsegített, nem tudom. Egy biztos, én azóta is tartom magam, igyekszem segíteni mindenkinek, akinek lehet. Aki viszont ezt nem hagyja, annak egy jó nagy verbális pofonra van szüksége, tőlem is, meg mindenkitől. Ezért raktam ki az oldalamra a posztot, ezért is tartom továbbra is a véleményemet. A rosszindulatú kommentelőknek is megírom a véleményemet, annak ellenére, hogy néhányan mocskolódnak. Erre nincs szükség.

Amúgy nagyon sajnálom Gusztit, azt kívánom, hogy ki tudjon lábalni ebből a helyzetből, de itt már a szép szó nem segít. 

– Higgyétek el! – mondta.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek