Királyi család

Elhagyja családját Harry herceg: fontos dolog miatt teszi meg

KL

Létrehozva: 2024.08.28.

Módosítva: 2024.08.28.

Ennek részben örülni fog a felesége.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Harry herceg és Meghan Markle egy négynapos kolumbiai körutazáson vett részt. Ám most kiderült a herceg felesége nélkül indul útnak.

Meghan Markle és Harry herceg
Harry herceg ezúttal felesége nélkül indul útnak / Fotó: AFP

Ugyanis Harry herceg New Yorkba utazik, ahol számos jótékonysági kezdeményezését fogja előmozdítani. Egy szóvivő szerint részt vesz az African Parks, a HALO Trust, a The Diana Award és a Travalyst szervezetekkel való együttműködésben.

Továbbá népszerűsíteni fogja a Meghannal közösen alapított The Archewell Foundation nevű nonprofit szervezet munkáját. Annak ellenére, hogy idén két nagyszabású utazást is tett Meghannal - májusban Nigériába, e hónap elején pedig Kolumbiába -, Harry közelgő útja szóló vállalkozás lesz, és a számára kedves ügyekre összpontosít.

Látogatása egybeesik Vilmos herceg szeptember 24-re tervezett Earthshot Prize innovációs csúcstalálkozójával is. A 42 éves wales-i herceg még 2020-ban alapított a díjat, amelynek elsődleges célja, hogy hatásos és fenntartható megoldásokra ösztönözzön a bolygó legégetőbb környezeti problémáira, többek között a természetvédelemre, az erdőirtás megelőzésére és az éghajlatváltozásra.

Az évente megrendezésre kerülő elismerés keretében a herceg 2030-ig minden évben öt kategóriában 1 millió font értékű Earthshot-díjakat kíván kiosztani. Bár egyelőre bizonytalan, hogy Vilmos herceg személyesen is jelen lesz-e a csúcstalálkozón, tavaly részt vett rajta, de az idei egybeesik azzal az időponttal, amikor gyermekei, György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg a hosszú nyári szünet után visszatérnek az iskolába - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek