Megemlékezés

Elment a legnagyobb sármőr, Alain Delon: „Sokat köszönhetek a nőknek”

Bors

Létrehozva: 2024.08.28.

Elment a francia mozi férfi szupersztárjai közül az utolsó óriás is. Bár az elegancia, a szépség, a tehetség „nagykövete” milliók rajongását élvezte, és a nők a lábainál hevertek, Alain Delon magánéletének fejezetei már kiskorától tele voltak veszteségekkel, tragédiákkal.

A világsztárt a halála után három nappal a vidéki otthona kápolnájában helyezték örök nyugalomra, amelyet imádott kutyái sírjai vesznek körül. A Párizstól 140 kilométerre fekvő Douchy lakói virágokat helyeztek el híres szomszédjuk emlékére annak a háznak a kapujánál, ahol Alain Delon 1971 óta lakott.

Palme D'Or D'Honneur Ceremony - The 72nd Annual Cannes Film Festival Alain Delon
Alain Delon hatalmas bálvány volt a nők körében, de csak a lányának mondta rendszeresen, hogy szereti - Fotó: Getty Images / hot magazin

– Mindenkivel tréfálkozott, ha bejött a faluba – mesélte a France24-nek Christian, a helyi virágárus. – Sosem adta a nagy sztárt, köztünk ő is helybéli volt.

Nem sokon múlott, hogy Alain Delon strici legyen

Alaint az édesanyja imádta, ám titokban beleszeretett egy hentesbe, akihez később hozzá is ment. A kisfiú négyéves volt, amikor szülei elváltak, és őt nevelőszülőkhöz adták. Delon sosem heverte ki ezt a traumát.

– Mit szeretnél hallani Istentől a halálod után? – kérdezte egy ezredfordulós vetélkedőben Bernard Pivot műsorvezető.

Mivel tudom, hogy ezt fájlalod a legjobban, elviszlek apádhoz és anyádhoz, hogy végre együtt lásd őket

 – vágta rá Delon.

Az iskolában a rossz viselkedése és a lógásai miatt a tanárainak csak bajuk volt vele, így 17 évesen inkább bevonult a haditengerészethez. Megjárta az indokínai háborút is, ám amikor viccből ellopott egy dzsipet, hazatoloncolták. 

"A Hidden Life (Une Vie Cachée)" Red Carpet - The 72nd Annual Cannes Film Festival
Alain Delon 88 éves volt - Fotó: Getty Images / hot magazin

– Azt hittem, csibészként korán bevégzem – mesélte Delon azokról az időkről a Paris Match című lapnak. – Egy barátommal Párizs vöröslámpás negyedében laktunk, volt mellettünk egy bár, ahová nehézfiúk jártak. Pár hét múlva már nyolc prosti akart dolgozni nekem. Nem sokon múlt, hogy strici legyek! Sokat köszönhetek a nőknek, azt is, hogy színész lettem. Huszonegy évesen ismertem meg Zizit (Zizi Jeanmaire francia balett-táncos – a szerk.), aki bemutatta nekem Brigitte Auber színésznőt. Ő vitt el egy rendezőhöz, akinek a felesége addig nyaggatta a férjét, amíg az betett a Légy szép és tartsd a szád! című filmjébe. Ez volt az első szerepem.

Csupán kétszer volt szerelmes 

A 80 filmben szerepelt szívtiprónak a világ legszebb nőivel volt viszonya, ám csupán kétszer volt szerelmes. Mindjárt a második filmjében, a Christine-ben Romy Schneider lett a partnere. Eljegyezték egymást, ám a románcuk közben a csalfa Delonnak a német énekesnőtől, Nicótól született egy fia, a tavaly elhunyt Ari Boulogne, akit a sztár sosem ismert el a saját gyermekeként. A színész öt év után levélben szakított Romyval, utána vette el Nathalie Canovast, aki akkor már várandós volt Anthonyval.

– Romynak szép karrier jutott Hollywoodban, amire Alain hiába vágyott, mivel sosem tanult meg angolul – mesélte egy bennfentes a Guardiennek. – Romy 43 évesen elhunyt, amibe Delon belerokkant. A feleségétől a második szerelme, Mireille Darc miatt vált el, akivel húsz évig voltak együtt, de a színész őt is folyton csalta. A díva 2017-ben halt meg.

Néhány kaland után Delon összejött Rosalie van Breemen holland modellel, aki megszülte a lányát, Anouchkát, majd a második fiát, Alain-Fabient.

– Három dolgot nagyon jól csinálok: filmet, meggondolatlanságokat és gyerekeket – viccelődött Delon egy 1995-ös L’Ex­press-­in­ter­jú­ban. – De sosem fogtok öregnek és csúnyának látni: inkább előbb meghalok!

hot magazin címlap feltöltéshez
További izgalmas sztárhírekért keresd a legújabb hot! magazint - Fotó: archív / hot magazin

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek