Kitüntetett

Fásy Ádám megszólalt a kitüntetésről: „Megtisztelő és megható érzés”

H.Á. H.Á.

Létrehozva: 2024.08.23.

A műsorvezető rettentően hálás, sőt bevallása szerint a családja nélkül ez közel sem jöhetett volna létre. Fásy Ádám őszintén vallott, mekkora utat járt be a kitüntetésig.

Fásy Ádám korábban hatalmas megtiszteltetésben részesült, ugyanis a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozatának kitüntetettjei között szerepelt. Augusztus 20. alkalmából kapta meg a műsorvezetői és kulturális szervezői munkájáért, amit a Munkácsy Alapítvány elnökeként végzett. A műsorvezető fiatal korában remélni sem merte volna, hogy ekkora megtiszteltetés éri majd.

Karnok Csaba Fásy Ádám
Fásy Ádám lovagkeresztje kapcsán bevallotta, soha nem gondolta volna, hogy ilyen rangos kitüntetésben részesül (Fotó: Karnok Csaba)

– Megtisztelő és megható érzés, különösen annak fényében, honnan indultam. Tinédzserként, 1966-ban, amikor még nem álltak rendelkezésre a modern kommunikációs eszközök Gyomaendrődről felköltöztem Budapestre, hogy megkezdjem életem nagy kalandját. 

Akkoriban nem is mertem remélni, hogy valaha ilyen rangos kitüntetésben részesülök

– kezdte Fásy Ádám, aki mindig készen állt az új kihívásokra.

Karnok Csaba
Fásy Ádám kitüntetéséig hosszú utat járt be (Fotó: Karnok Csaba)

Fásy Ádám nem félt az új kihívásoktól

A kitüntetett műsorvezető igencsak jól tette, hogy soha nem rémült meg az újabbnál újabb feladatoktól. Valójában ez a folyamatos új tapasztalat adott számára lendületet:

– Gyerekkoromban, szerény körülmények között nevelkedve, már korán megtanultam, hogy semmi sem hullik az ölembe. Mindig készen álltam az új kihívásokra, nem féltem attól, hogy új területeken próbáljam ki magam. Speciel üvegezőként kezdtem, majd a vendéglátásban és a kaszinóiparban is vezetői pozíciókig jutottam. 33 éve a szépségversenyek által kerültem a médiába, aztán jött a Zeneexpressz. 19 éve, ötletem alapján vándorkiállítást szervezünk Pákh Imre gyűjteményből. Akkoriban néhányan kételkedtek a sikerben, de már az első budapesti kiállításra több százezer ember látogatott el, és a Munkácsy Mihály remekműveiből rendezett tárlatok azóta is hatalmas sikert aratnak. Nemrégiben az ötmilliomodik látogatót ünnepeltük. 

Mindez persze nem jöhetett volna létre egy támogató, harmonikus családi háttér nélkül. A feleségem és a lányom is szerves részei ennek az útnak

– szögezte le a Magyar Érdemrend kitüntetettje.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek