Gratulálunk

Hatalmas megtiszteltetés érte Fásy Ádámot – Magyar Érdemrend lovagkereszttel tüntették ki

Létrehozva: 2024.08.16.

Magyar Érdemrend lovagkereszttel tüntették ki a népszerű énekest. Fásy Ádám augusztus 20. alkalmából kapta meg a kitüntetést.

Fásy Ádám is a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetettjei között szerepel. A Kulturális és Innovációs Minisztérium augusztus 20. alkalmából adta át Fásy Ádámnak az elismerést, amit műsorvezetői, kulturális szervezői és a Munkácsy Alapítvány elnöki munkájáért kapott meg. 

Fásy Ádám
Fásy Ádám kiemelkedő kulturális munkájáért kapta meg a díjat Fotó: Bruzák Noémi

Az államalapítás alkalmából tüntették ki

A díjátadóra, amin Fásy Ádám is részt vett,  a Pesti Vigadóban került sor. Egyik legfontosabb nemzeti ünnepünk alkalmából több kitüntetést is átadtak, mint a Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt, a Magyar Érdemrend tisztikereszt, a Magyar Érdemrend lovagkereszt, és a Népművészet Mestere díj. A kitüntetéseket Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, Zsigó Róbert a minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adták át. 

Az értékőrzés a cél

Hankó Balázs azt is hangsúlyozta, mennyire fontos esemény ez. Szerinte a magyaroknak kötelessége ápolni őseink hagyományát, amire nem is lehetne jobb alkalom, mint az államalapítás ünnepe. 

Augusztus 20. egybeforrt, egyet jelent a keresztény magyar államisággal - hangsúlyozta a díjak átadása előtt Hankó Balázs, rámutatva arra: a legalább 1100 éve Európa szívében élő magyarságnak kötelessége az elmúlt nemzedékek örökségének ápolása és továbbadása, megemlékezni szentjeiről, történelmi és mindennapi hőseiről. Ma sem kisebb a kihívás, mint volt a zivataros századok során, a válasz pedig ugyanaz: állhatatos értékőrzés és bátor értékteremtés, ami egyszerre jelenti keresztény kultúránkat, a fiataloknak hivatást közvetítő tudást, a kreativitásunk által megszülető innovációt és jövőt adó családjainkat – áll a kormany.hu sajtóközleményében. 

Fásy Ádám
Fásy Ádám Fotó: Markovics Gábor

Fásy Ádám műsorvezetőként ápolja a magyar kulturális hagyományt

Fásy Ádámnak is Hankó Balázs és Zsigó Róbert adták át a Magyar Érdemrend lovagkeresztet, akik az összes kitüntetettnek megköszönték kemény, magas színvonalú munkájukat, és azt, hogy ezzel ápolják a nagy múltú magyar hagyományokat. 

Felelősségünk nem lehet más, mint hivatásainkban, a tudományban, a kultúrában, családjainkban keresni, élni és megélni az igazat, a jót, az értéket, a kiválót, a tudást - figyelmeztetett, köszönetet mondva a díjazottaknak, amiért ezt a küldetést teljesítik – írták a közleményben.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek