Átverés

Újabb csalásba keverték Jákob Zoltánt: milliókat ígértek a nevében

Cs.I.G.a

Létrehozva: 2024.08.30.

Már sok ismert ember nevével visszaéltek az internetes csalók, így gyakran lehet hallani, olvasni, hogy figyelni kell, milyen adatot ad meg az interneten az ember. Korábban Jákob Zoltán nevével is visszaéltek már, de most úgy tűnik, szintet lépett az átverés, teljesen új módszerrel akarják az óvatlanokat becsapni.

Korábban már lehetett arról olvasni, hogy a TV2 egykori Nagy Ő-jét, Jákob Zoltánt keverték bele online átverésekbe, hogy az emberektől kicsalják az adataikat. Akkor a milliárdos nevében a TikTokon ígértek milliós vagy százezres összegeket. Akkor maga az üzletember is megnyilvánult és arra kérte az embereket, hogy senkinek ne adják ki személyes adataikat, még ha rá is hivatkoznak.

Jákob Zoltán
Már korábban is igyekeztek kihasználni Jákob Zoltán nevében a figyelmetlen netezőket (Fotó: Szabolcs László)

Már személyes üzenetben is megkeresi az ál Jákob Zoltán az embereket

Azonban hiába a felhívás és a temérdek cikk arról, hogy mennyire kell védeni az adatainkat az interneten, a csalók folyton újabb és újabb csalogatónak tűnő technikákat vetnek be, hogy hozzájussanak információkhoz. Ezért nemrég új formában tűnt fel a Jákob Zoltán nevével fémjelzett csalás az interneten, ugyanis most már a Facebook Messengerén próbálják elérni az áldozatokat egy személyre szóló, de mégis sablonos szöveggel.

Szia! Regisztrálj és kapsz tőlem egy különleges ajándékot!!! Te vagy a hivatalos nyertes, aki 5000 eurós pénzdíjat és egy Iphone 14 pro Max-ot kap. Kérjük, regisztráljon most az érvényességi idő lejárta előtt. Regisztrálj azonnal itt!

 – írja az üzenetben az ál Jákob Zoltán, akinek az üzenetét meg is osztotta egy felhasználó, mert figyelmeztetni akarta az ismerőseit az átverésre.

Jákob Zoltán csalás!
Jákob Zoltán nevével operálnak a csalók (Fotó: Facebook)

Jákob Zolinak csak egy fiókja van minden platformon

Jákob Zoli korábban felhívta már az emberek figyelmet arra, hogy ezek egyértelmű visszaélések a nevével. 

Van egy Insta-, egy TikTok-, egy Facebook- és egy YouTube-fiókom. Egyetlen egy TikTok-fiókom van és van egy csomó, kamu TikTok-profil, amelyik az én nevemmel visszaél. Olyat is láttam, amelyik már húszezer követőnél jár és félmillióan látták azt a videóját, amelyben helyettem ígéri, hogy ajándékokat ad annak, aki regisztrál. Ehhez adatokat kér. Arra kérek mindenkit, hogy semmilyen adatot ne adjanak meg akkor sem, ha rám hivatkoznak

 – mondta a korábbi TikTok-videójában a milliárdos üzletember.

@jakob.zoli

Vigyázzatok az adataitokra!🙏🏻

♬ eredeti hang - Jákob Zoli

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek