Születésnap

"Azonkívül, hogy hatvan vagyok, nem érzem az idő múlását" - Keresztes Ildikó élete mérföldkőhöz érkezett

Létrehozva: 2024.08.07.

A műtétje óta remek állapotban van az énekesnő; nemcsak a munkába tért vissza. Keresztes Ildikó az ünneplést is megkezdhette, hiszen a hatvanadik születésnapját köszöntik csütörtökön.

Kerek évszámhoz érkezett az énekesnő, aki úgy érzi, most van a legjobb korszakában. Keresztes Ildikó egyáltalán nem cserélne a húszéves énjével, hiszen tökéletesen boldog a jelenlegi életével.

Keresztes Ildikó Hot feltöltés
Keresztes Ildikó kirobbanó formában van - Fotó: Instagram/keresztesildiko_official / Hot magazin

– Nem mondom, az ötvennél volt egy furcsa érzésem, ezért nem is akartam nagy feneket keríteni neki. Azt terveztem, hogy kiutazunk Bécsbe pár barátnőmmel, de az előző napra be volt írva a naptáramba egy fellépés. Mint kiderült, nem előadás volt, hanem egy meglepetés­buli. Amikor megérkeztem a helyszínre, majdnem kétszáz ember várt már rám: Balázs Fecótól Geszti Péterig minden barátom, kollégám és családtagom ott volt. 

Idén sajnos sok olyan ember van, akivel nem tudok együtt lenni ezen a jeles évfordulón.

A családom egy része Erdélyben van, egy-két barátom külföldön, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy azonnal iderepüljenek. Nem számítok nagy köszöntésre, de érzem, hogy a barátaim a háttérben terveznek valamit – kezdte Ildikó a hot! magazinnak.

Keresztes Ildikó sokkal tisztábban látja, mit szeretne az életben

Az előadót nemrég agydaganattal műtötték meg, a koponyáján ejtett sebbel, azóta pedig szerencsére minden a legjobban alakul a számára, így Keresztes Ildikó betegsége már a múlté.

Keresztes Ildikó Hot feltöltés
Ildikó a színpadon érzi igazán otthon magát - Fotó: Szabolcs László / Hot magazin

– Sosem voltak paráim az életkorommal kapcsolatban, de kimondva ez a szám megrémiszt. De csak addig, amíg kimondom! 

Azonkívül, hogy hatvan vagyok, nem érzem az idő múlását, illetve mások szerint kívülről sem látszom annyinak, mert mindig tíz évvel fiatalabbnak gondolnak.

Ezt nyilván köszönhetem a génjeimnek és annak, hogy nem éltem önpusztító életet, és konzervált a sport. Sokkal jobban érzem magam a bőrömben, mint valaha. Ebben közrejátszik a nyolc hónap pihenés, amit a műtétem után be kellett tartanom. Még februárig húzhattam volna a semmittevést, de úgy voltam vele, hogy illene visszamenni dolgozni. Nyilván a betegségem lekényszerített néhány hónapra, de akkor úgy éreztem, ennek így kell történnie, és nincsenek véletlenek. Úgy pszichésen, mint fizikailag rengeteget fejlődtem. Sokkal tisztábban látom, hogy ezentúl mit szeretnék az életben. Amit kisugárzol magadból a világ felé, az vetül vissza rád – fogalmazott a művésznő.

„Negyvenéves koromig nem is foglalkoztatott az elmúlás”

Ildi sokáig nem foglalkozott az elmúlással, ám ami­óta több kollégáját és barátját is elveszítette, átértékelődtek benne a halállal kapcsolatos gondolatok.

– Sajnos későn érő típus vagyok, mindennel el vagyok csúszva tíz évet, ami nem olyan jó az életben, mert az embernek limitált az ittléte a Földön. A lehetőségeimhez képest próbálom maximálisan kihasználni az életem minden percét. 

Egészen negyvenéves koromig nem is foglalkoztatott az elmúlás, de előbb-utóbb szembesültem vele, és rájöttem, hogy ez nem egy elkerülhető dolog.

Kevesebbet bírok, mint húszévesen, de az évek által kaptam cserébe a bölcsességet – magyarázta Ildikó. – Nem vagyok álszent, sok mindent másképpen tennék, ha újra fiatal lehetnék. Sokáig kishitű voltam magammal szemben, ami rengeteg mindenben korlátozott. Idő volt, amíg ezt elengedtem.

Folyamatosan úton van

Szinte színpadról színpadra megy Keresztes Ildikó, de ez egyáltalán nem zavarja, hiszen elmondása szerint mindig van mit tennie, a zene és a közönség szeretete pedig mindig feltölti.

Imád sportolni

Ildikó életének mindig is része volt a sport: gyermekként tornásznak készült, fiatalkorában elvégezte a Testnevelési Főiskolát, és sokáig balettozott is.

További sztárhírekért keresd a legújabb hot! magazint az újságárusoknál - Fotó: hot! magazin

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek