Meglepetés

Gyógyíthatatlan fiú álmát váltotta valóra Király Viktor

Bors

Létrehozva: 2024.08.27.

Újabb nehéz sorsú családdal ismerkedhettünk meg az Újratervezés harmadik hetében. Krisztián Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved és nagy vágya, hogy szüleivel együtt ideiglenes albérletükből saját kis otthonukba költözhessen vissza. Király Viktor személyesen találkozott a tinédzser fiúval, akinek az énekes az egyik legnagyobb példaképe.

Megkezdődtek a bontási munkálatok az Erdős-Berky család házában. Léna speciális építőelemekből tervezi meg a házikó kibővítését, közben Szabó Zsófi különleges helyszínre vitte el a kerekesszékes Krisztiánt. 

Király Viktor
Krisztián egyik példaképe Király Viktor (Fotó: TV2)

Egyedi tervezés szükséges

Lehoczky Léna lakberendező a gyors tervezést követően útnak indult, hogy megrendelje a ház bővítéséhez szükséges építőanyagot.

– Nagyon örülök ennek a projektnek, szakmai szempontból is, mert ez az első alkalom, hogy akadálymentes házat kell tervezzek. Tudjuk, hogy mik a szempontok és ezeket kell Krisztián igényeihez igazítani. Van egy alapunk, a régi kisház megmarad, és szendvicspanelekkel adunk neki egy bővítményt. Ez egy nagyon hatékony építkezési módszer, időben is megéri és a hőszigetelése is nagyon jó.

A munkálatok  közben Krisztiánt az egyik legnagyobb példaképe, Király Viktor lepi meg egy hangstúdióban. A találkozás, a kis közös zenélés egy életre szóló, felejthetetlen élmény a fiú számára. 

Amikor Szabó Zsófi felkért, hogy találkozzak Krisztiánnal, azonnal tudtam, hogy el akarom vállalni. Bevallom, a találkozásnál én is zavarban voltam egy kicsit.

 

Újratervezés
Az Erdős-Berky család számára óriási segítség lesz az akadálymentes fürdőszoba (Fotó: TV2)

Az Erdős-Berky család

Mária, Krisztián, és Attila története nem mindennapi, a 15 éves Krisztián ugyanis Duchenne-féle izomdisztrófiában szenved. A fiú kerekesszékkel éli mindennapjait, ami miatt édesanyjával albérletbe kényszerültek szeretett házikójukból. Krisztián itt érzi magát igazán otthon, de ahhoz, hogy visszaköltözhessenek, nemcsak a ház méretén kell változtatni, hanem az akadálymentesítését is meg kell oldania az Újratervezés csapatának. 

Ha szeretnétek még többet megtudni Az Erdős-Berky család történetéről nézzétek az Újratervezés adását 21:30-tól a TV2 Klubon.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek