TRAGÉDIA

"Még mindig abban az ágyban alszom, amiben meghalt" - Drámai vallomást tett a két éve elhunyt Klapka Dennis barátja

Doris

Létrehozva: 2024.08.05.

Márton mindent megtett, hogy megmentse Klapka György tragikus sorsú fiát, de már túl késő volt. Klapka Dennis két éve hunyt el.

Csak egy költözés enyhíthetne a két éve elhunyt Klapka Dennis legjobb barátjának fájdalmain és szorongásán. Erdei Márton ugyanis a mai napig abban a lakásban lakik, és abban az ágyban alszik, ahol Klapka György tragikus sorsú, függőséggel küzdő fia életét vesztette napra pontosan két évvel ezelőtt, 2022. augusztus 5-én.

Klapka Dennis
Klapka Dennis 2022. augusztus 5-én hunyt el (Fotó: Tv2)

Nem tudták megmenteni

Ahogy arról akkor a Ripost elsőként beszámolt, Klapka Dennis epilepsziás rohamot kapott, életét már a helyszínre érkező mentősök sem tudták megmenteni. 34 évet élt.

A hír sajnos igaz... Dennis tegnap éjszaka elment. Az utóbbi időben egyre sűrűbben kapott epilepsziás rohamokat, és a szervezete már nem bírta el a terhelést. Éppen egy barátjánál vendégeskedett, amikor megtörtént a baj. A mentők hamar kiértek, de már nem tudták megmenteni az életét. Teljesen össze vagyok törve 

mondta a Ripostnak akkor Klapka György özvegye, Marika.

Klapka Dennis barátja fájdalmas vallomást tett a Borsnak

A Bors Dennis halálának második évfordulóján megkereste az Aranyember fiának legjobb barátját, aki vele volt élete utolsó másodpercéig. Márton nem tagadja, szinte belé égett az a tragikus augusztusi nap, sem ő, sem a családja nem tette túl magát a történteken. Márton nyolcéves kislánya azóta pedig teljesen megváltozott. Központi téma lett nála a halál, és a mai napig rendszeresen felteszi a kérdést: Dennis hol van? Mikor jön? Meghalt?

Még mindig abban az ágyban alszom, amiben meghalt, még nem tudtunk elköltözni ebből a lakásból, pedig csak a környezetváltozás segíthetne rajtunk.

Még mindig úgy emlékszem Dennis halálának napjára, mintha tegnap lett volna, és haragszom a sorsra, hogy ez épp nálunk történt meg, a kislányom szeme láttára. A tragédiának semmi előjele nem volt. Dennis abban a házban nézett meg egy lakást, amiben mi is lakunk, mert a korábbi lakását el kellett adnia az anyagi helyzete miatt. Utána beszélgettünk az élet nagy dolgairól. Kicsit furcsán viselkedett, mintha nem lenne teljesen jelen, de egyébként úgy tűnt, jól van. Nem is ivott, megkértem, hogy ha hozzánk jön, vagy nálunk van, akkor ne fogyasszon alkoholt. Emlékszem, a nappaliban ültünk, nyomkodta a telefonját, és váratlanul megszólalt: Marcikám, miért érintettél meg ilyen hideg kézzel? Ezt kérdezte, én pedig nem értettem. Erre elkezdett röhögni, és azt mondta, akkor biztos egy szellem volt

- emlékezett vissza Erdei Márton, aki később mindent megtett, hogy megmentse Dennist.

Klapka Dennis
Erdei Márton sok időt töltött Klapka Dennis társaságában (Fotó: Facebook)

- Később az erkélyen beszélgettünk, Dennis, egy másik barátom és jómagam. Dennis annyit mondott, hogy elmegy mosdóba, majd pár perc múlva a feleségem kiabálni kezdett. Azt kiáltotta, hogy nagy baj van, és azonnal menjek be. Dennis újabb epilepsziás rohamot kapott, az ágyon feküdt. A nejem és a kislányom bezárkóztak egy másik szobába. Ekkor az volt a lényeg, hogy Dennis nehogy lenyelje a nyelvét, és ne tegyen kárt magában. A roham elmúlt később, de ő már nem tért magához. Megnéztem a pulzusát, de nem volt tapintható. Természetesen azonnal hívtuk a mentőket, de egy örökkévalóságnak tűnt, mire kiértek. Több mint félórán át próbáltam életben tartani, de már túl késő volt. Dennis elhunyt, mi pedig azóta sem tudtuk magunkat túltenni a történteken. A lelkiismeret furdalás is csak lassan enyhül. Folyton csak azt kérdem magamtól, miért pont nálam halt meg, miért nem tudtam neki segíteni? Komolyan tervezzük, hogy elhagyjuk az országot, a kislányom pedig pszichológushoz jár

- sóhajtott Márton, aki egy nagyon szeretetéhes embernek ismerte Klapka Dennist. Elmondása alapján a 34 évet élt fiatalembernek hatalmas szíve volt, de labilis természete, a magány pedig eluralkodott rajta az utolsó éveiben. Bár az volt a kívánsága, hogy édesanyjával, Mary Zsuzsival egy sírba temessék, végül ez sem valósult meg.

Klapka Dennis a macskáira hagyta a vagyont

Klapka György fia édesapja 2017-ben bekövetkezett halála után szinte teljesen egyedül maradt. Az örökség körüli viták miatt végérvényesen megromlott a kapcsolata testvéreivel, akikkel az utóbbi években már egyáltalán nem tartotta a kapcsolatot. Nem titkolta, hogy szeretett volna családot alapítani és lélekben készült az apaságra, de szerelmi élete rendre kudarcba fulladt. Végül két évvel ezelőtt, amikor a rohamai egyre gyakrabban és egyre erősebben törtek rá, végrendeletet írt, amelyben minden ingó és ingatlan vagyonát a macskáira hagyta, vagyis arra az alapítványra, amelyet éppen kedvencei miatt hívott életre. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek