Gyász

Elhunyt Lissák Laura nagymamája: „Érezte, hogy vele vagyunk, megfogta a kezemet”

M. K.

Létrehozva: 2024.08.06.

Szomorú bejegyzéssel jelentkezett a táncosnő ma reggel, elhunyt szeretett nagymamája. Lissák Laura elmesélte, hogy ő az első nagyszülője, akit elveszít.

Lissák Laura egy kedves, régi fotóval emlékezett meg nagymamájáról, aki a tegnapi napon hunyt el. A táncosnő elmesélte, hogyan zajlottak az utolsó hónapok.

Lissák Laura
Lissák Laura nagymamája az utolsó pillanatig jól volt (Fotó: Szabolcs László)

Ő az első nagyszülő

Laura ezidáig még egyetlen felmenőjét sem veszítette el.

 – Szerencsés vagyok, mert a tegnapi napig még mind a négy nagyszülőm élt. Nekem ez egy nagyon új és nagyon rossz érzés, annak ellenére, hogy az életkorából adódóan erre már valamennyire lehetett számítani. Karácsonykor még teljesen jól volt, januárban döntöttünk úgy, hogy idősek otthonába költöztetjük, mert már nehezére esett az önellátás, 93 évesen már például nagyon nehéz volt főznie magára, ráadásul nyugodtabbak voltunk így, hogy folyamatos megfigyelés alatt, biztonságban tudhattuk őt. Hónapokon keresztül még ott is jól érezte magát.

Laura nagymamájának lényegében egy hét leforgása romlott le az állapota – Belázasodott és kórházba kellett vinni. Az idősek otthona Anyukámékhoz van közel, amikor kijött érte a mentő, ők mentek be vele. 

Nyilván már le volt gyengülve az immunrendszere és sajnos amikor ennyi idősen kórházba kerül valaki, akkor már lehet sejteni, hogy nem fog kijönni onnan. Mi nagyon kevés esélyt láttunk rá, hogy felépül, már az is egy kisebb csoda, hogy bekerülés után még egy hetet ráhúzott. Viszont pozitív, hogy intenzív osztályra sem került, jó ellátásban részesült. Minden nap tudtuk látogatni és biztosan érezte is, hogy vele vagyunk, mert megfogta a kezemet. Tulajdonképpen végelgyengülésben ment el, csendben elaludt.

Szép élete volt

Laura szerint nagymamájának a lehető legjobban alakult az élete. – Sokat találkoztunk családi összejöveteleken, ő apukám édesanyja és folyamatosan jelen volt az életünkben. Szomorú és nagyon új dolog ez még nekem, de ez az élet rendje,  fel voltunk már készülve erre. Nagyon szépen élt és nem voltak fájdalmai, ami nagyon pozitív és ritka is.

Laura megrendülten mesélte el, hogy a helyzet ismeretlen volt számára. 

Nem tudom, hogyan zajlanak ilyen esetben a folyamatok, ha meghal egy rokon, a szüleim mondták el. Abban a szerencsés helyzetben voltam eddig, hogy nem kellett eltemetnem egyetlen hozzátartozómat sem.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek