CSÖND

Megszólalt az orvos: Drámai a magyar énekesnő állapota

Doris

Létrehozva: 2024.08.15.

A szaxofonnal is remekül bánó énekesnőnek komoly egészségügyi problémái akadtak. Marcellina orvosi utasításra meg sem szólalhat!

Szomorú hírről számolt be a szaxofonos énekesnő, Marcellina!

Marcellina
Marcellina hangszalagjai bevéreztek, némaságra ítélte őt az orvos (Fotó: Marcellina)

Marcellina, a magyar zenei élet örök fiatalja "Némaságra ítélve" címmel új sorozatot indított a  közösségi médiában. Az új széria apropója sajnos nem vidám: az énekesnő hangszalagjai bevéreztek, és orvosa egy teljes hónapnyi szigorú némaságot írt elő számára, de az is lehet, több időre lesz szüksége a felépüléshez.
– Ez alatt az idő alatt Marcellinának még csak suttogni sem szabad, hogy elkerülje a további károsodást. Szerencsére műtétre nem lesz szükség, de a rehabilitáció egy hosszadalmas és komoly folyamat lesz, emiatt komolyan is kell venni –  mondta szigorúan dr. Kiszel Csilla, Marcellina orvosa.

Marcellina hivatalos közleményéből az is kiderül, hogy a probléma egy ártatlannak tűnő eseménysorozattal kezdődött: egy hosszan elhúzódó soundcheck, azaz hangbeállás a hideg levegőben, utána koncert, majd egy rendkívül légkondicionált stúdióban egy felvétel egy kellemetlen vírusos felső légúti fertőzést eredményezett, amelyből az énekesnő a sűrű teendői miatt nem tudott teljesen felépülni.  Az állandó fellépések, televíziós felvételek és utazások tovább rontották az állapotát, míg végül az erdélyi Kézdivásárhely-Komando-i fesztiválon már a jól bevált praktikák sem segítettek rajta.

Akár másfél-két hónapba is beletelhet, mire Marcellina vissza tudja nyerni a hangját (Fotó: Marcellina)

Marcellina nem először szembesül hasonló problémával

A teljes gyógyulás érdekében Marcellina egy klasszikus hangképző tanárnő segítségével, fokozatos beénekléssel tudja visszanyernie a hangját, ami akár másfél-két hónapot is igénybe vehet. Karrierje során nem először szembesül ilyen nehézségekkel. Az 1970-es évek elején, az Apostol együttessel közös nyugati turné után hasonló helyzetbe került, amikor szintén egy hajszálon múlott, hogy megússza a műtétet. 

Marcellina új albumának megjelenése és a nyolc új dal bemutatásának sorsa is  jelenleg kérdéses, de az énekesnő és profi csapata mindent megtesz annak érdekében, hogy teljes és mielőbbi legyen a felépülés.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek