beavatkozás

Komoly műtéten esett át Mohamed Fatima: így van most az énekesnő

Niki

Létrehozva: 2024.08.03.

A Fekete Vonat énekesnője sosem titkolta, hogy egyfajta gyomorszűkítő műtéten esett át, amelynek során egy gyomorgyűrűt helyeztek be neki. A beavatkozás óta viszont eltelt 20 év és bár nem tervezte, most kénytelen volt újra kés alá feküdni. Ennek okáról és következményeiről a Mokkában mesélt Mohamed Fatima.

Az ismert énekesnő sokat küzdött a súlyával az évek során, így végül húsz évvel ezelőtt egy gyomorgyűrű behelyezése mellett döntött. Mohamed Fatima most újabb műtéten esett át, amire egy szerencsétlen véletlen miatt volt szükség. A Mokkában azt is elárulta, mit tesz azért, hogy továbbra se szaladjanak fel rá a kilók.

20221021_Mohamed_Fatima_056 Mohamed Fatima
Mohamed Fatima elárulta miért kellett újabb gyomorműtéten átesnie (Fotó: Markovics Gábor)

Hirtelen jöttek a fájdalmak

De mit is lehet tudni a gyomorgyűrűről, illetve erről a műtétről?

- Tulajdonképpen mindenki azt hiszi, hogy ez egy nagyon nagy dolog, de igazából ez egy szilikon gyűrű, amit ráhelyeznek a gyomorra. Gyakorlatilag egy 45 perces rutinműtét egy nagyon pici vágással – kezdte Fatima.

Az énekesnő bevallotta, hogy valójában nem minden utasítást tartott be, amit az orvosoktól kapott, így egy rossz mozdulat elég volt ahhoz, hogy újabb műtétre kerüljön sor:

Azt mondták, hogy ezzel bokszolni semmiképpen nem lehet, de én beleszerettem ebbe a sportba és ebben az edzésformában teljesen magamra találtam. Viszont most valószínűleg valahogy rosszul mozdultam és elkezdett ez a gyomorgyűrű fájni, ahogy ittam vagy ettem és éreztem, hogy valami nem jó. Emiatt megkerestem az orvosomat és kinyitották nekem a gyűrűt, de most már nagyon jó lenne visszahúzatni, mert úgy érzem, hogy eleget ettem. Tényleg olyan voltam, mint aki még soha életében nem evett.

Mohamed Fatima az élet minden területén tudatosabb lett

Igyekszik nagyon odafigyelni az életmódjára, ami elsősorban az étkezésben mutatkozik meg, ami azért is fontos, mert a gyűrű kinyitása után könnyedén felszedhetné a korábban leadott felesleget:

Nagyon tudatos vagyok. Amióta odafigyelek úgy érzem, hogy könnyebben tudok bánni ezzel, hogy ne jöjjenek fel a plusz kilók, csak az édesség az, amiről nem tudok lemondani, de próbálom inkább gyümölcsökkel helyettesíteni. És bár nem eszem nagyobb adagokat, mint előtte, de nagyon oda kell figyelnem a mennyiségekre, mert amíg volt ez a gyomorgyűrű, az szabott egyfajta gátat. Most viszont sokkal gyorsabban megy le az étel. Ezért fontos hogy lassabban egyek és sok folyadékot igyak mellé.

A mindennapi stressz is fontos tényező lehet, ha a hízásról vagy fogyásról van szó, de Fati erre is különös figyelmet fordít:

- A munka terén is igyekszem sokkal tudatosabb lenni, ugyanis amióta egyedül csinálok mindent sokkal több a feladat. Már kénytelen vagyok időnként a páromat is befogni segíteni, bár neki is van egy privát munkája. Mostanában egyébként főképp duetteket készítek és szeretném megmutatni a közönségemnek mindazt, ami bennem van.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek