Fájdalom

Pusztító ok, amiért a királynő „nem ért el Fülöp ágyához, mielőtt meghalt”

P. Flóra

Létrehozva: 2024.08.29.

Fülöp herceg a legnagyobb támasza volt Erzsébet királynőnek. A halálos ágyához azonban nem ért oda időben a királynő.

Erzsébet királynő és Fülöp herceg házassága olyan évtizedeken ívelt át, amelyek során a világ mérhetetlenül megváltozott, és a királyi család számos kihívással nézett szembe. A megpróbáltatások során végig kitartó és hűséges támaszai voltak egymásnak.

Fotó: AFP

Ifjú házas koruktól kezdve, mielőtt Erzsébet 25 évesen váratlanul trónra lépett, az utolsó együtt töltött napokig a windsori kastélyban a Covid-zárlatok idején – állítólag minden nap tettek egy közös sétát és együtt vacsoráztak – életük nagy részét egymás mellett töltötték.  Egymás iránti megingathatatlan elkötelezettségük ellenére azonban azt állítják, hogy a néhai királynő nem tudott időben haldokló férje ágyához érni, mielőtt 2021-ben elhunyt.

Gyles Brandreth szerző és egykori parlamenti képviselő 1968-ban találkozott először Erzsébet királynővel, amikor mindössze 20 éves volt. A National Playing Fields Association-nél végzett közös munkájuk révén az évek során Fülöp herceggel is megismerkedett. A királynő halála után megjelent „Elizabeth: An Intimate Portrait” című könyvében szívszorítóan azt sugallta, hogy nem hiszi el, hogy Erzsébetnek sikerült férje mellett lennie, mielőtt 2021. április 9-én meghalt – írja a Mirror .

"A királynő a hírek szerint a férje ágyánál volt, amikor az 2021. április 9-én reggel meghalt. Valójában nem hiszem, hogy ott volt" - állította a szerző és a királyi szakértő. "Edinburgh hercege kórházi ágyon feküdt, a windsori kastélybeli öltözőszobáját alakították át. Aznap reggel egy nővér segítette ki a mosdóba. Amikor visszajött, azt mondta, elfogyott az ereje, és segítséget akart, hogy vissza tudjon feküdni. Az ápolónő felhívta a herceg inasát és a királynő asszisztensét, Paul Whybrew-t segítségért - és meghalt, mielőtt a királynőt hívhatták volna. A királynő még nem kelt fel, és csak azután hívták, hogy egy orvos megállapította a herceg halálát."

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek