Születésnap

82 éves lett Szilágyi Tibor: így ünnepelt a legendás színész

Magyar Adrián

Létrehozva: 2024.08.28.

Rengeteg mindent elért már a Kossuth-díjas színművész az életben. Szilágyi Tibor a hatvanadik szezonját kezdi hamarosan, emellett férj és néhány éve boldog nagyszülő.

Szilágyi Tibor felesége társaságában ünnepelte nyolcvankettedik születésnapját. Hazánk egyik legnépszerűbb színésze elmondása szerint remek formában van, főleg, hogy nemsokára a hatvanadik szezonját kezdi a színészi pályán, amiért kifejezetten hálás, ám hozzáteszi, nem a lottón nyerte ezt a hatvan évet, e mögött kemény munka van.

Szilágyi Tibor
Szilágyi Tibor az egyik legkeresettebb színész itthon - Fotó: Penovác Károly

– Eddig semmi különleges nem történt a születésnapomon.

 Éppen várom haza a nejemet, és majd vacsorázunk egyet.

 Nem tervezünk nagy ünneplést, nem is vagyok a híve. A hetvenedik születésnapomon volt egy nagyobb köszöntés, de ennyi. Boldog vagyok, hogy ennyi idős koromban működőképes vagyok, és hogy a koromnak megfelelően egészségesnek érzem magam, boldogan játszom a színpadon ha hívnak, ráadásul ezt húsz éve szabadúszóként teszem árulta el a Bornak a Kossuth-díjas színművész.

Szilágyi Tibor a munkán kívül is jár színházba

Amikor megkérdeztük, mi a titka, hogy ennyi év után is boldogan áll a színpadra, egyértelmű választ adott a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki nem csak színészként dolgozott életében.

Szenvedéllyel csinálom a hivatásomat, úgy érzem, másképpen nem is lehetne, ráadásul a munkán felül színházba járó ember vagyok. Azonban szükség van önkontrollra is, hiszen fel kell ismernie az embernek azt, amikor kiöregedik egy szerepből.

Emlékszem, amikor másodjára sikerült bekerülnöm a Színművészeti Főiskolára, előtte segédmunkásként dolgoztam.

 Ugyanis ki volt adva, hogy akit nem vettek fel egyetemre, fizikai állományba kell menni, de azt az időszakot is nagyon szerettem. Mai napig van kapcsolatom az akkori főnökömmel és jóban vagyunk – árulta el Szilágyi Tibor.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek