Családi titkok

Vilmos herceg felbosszantotta II. Erzsébetet, amikor megtagadta a legfontosabb kívánságát

K.B.

Létrehozva: 2024.08.23.

Egyre több csontváz borult ki a királyi család szekrényéből.

Az elmúlt hetekben egyre több olyan információ lát napvilágot a királyi családról, amelyet ők valószínűleg jobban szerettek volna, hogy ha megmarad a palota falai között. A királyi család szakértője és bennfentese Robert Jobson azonban kíméletlenül lerántja a leplet a családi titkok és viszályok hátteréről új könyvében, amely alapvetően egy Katalin hercegnéről szóló életrajzi könyv lett volna. A DailyStar most megszerezte az egyelőre kiadatlan könyv egyik fejezetét, amelyben az elhunyt II. Erzsébet és unokája Vilmos herceg legdurvább vitája került terítékre.

2022-ben, II. Erzsébet királynő élet egyik utolsó nyilvános megjelenésén
Kívül csillogás, belül viszályok a családban. Erről szól Robert Jobson legújabb könyve /Fotó: AFP

II. Erzsébet királynő egyik legfontosabb kívánsága az volt Vilmos herceggel, és a családjával kapcsolatban, hogy ne használjanak helikoptert az utazásaik során, ugyanis korábban több családtag is veszítette már életét helikopter balesetben, arról nem is beszélve, hogy világszerte mennyi híresség, és fontos személy zuhant le ilyen járművel. Vilmos herceg azonban figyelmen kívül hagyta a királynő kérését, és rendszeresen helikopterrel utaztatta a családját. Az már csak hab a tortán, hogy Vilmos herceg hivatásos helikopterpilóta volt, így nem ritkán ő maga vezetett.

Vilmos a nagyanyja kérése ellenére folytatta a gyakorlatát. Bár a trónörökös kiváló pilóta, nem akarta sem a királynő, sem Károly herceg, hogy a Kensington-palotából, a vidéki otthonukba helikopterrel utazzon a család. Vilmos döntése feldühítette a királynőt

 - részletezte Jobson a helyzetet.

A királynő felemelte a hangját, és többször is számonkérte Vilmost, de ő mégis megtette, mégis repült tovább. Most évekkel később a király rákdiagnózisa után újra felvetődött a téma, és már Károly is jelezte a fia számára, hogy ne repüljön többet. Ez egy alapvető kérés, ugyanis bár nem vonja kétségbe Vilmos pilótaképességeit, bármi megtörténhet a levegőben, és nagy veszélynek teszi ki magát. Az pedig, hogy a három gyermekével együtt repül Vilmos, az egyáltalán nem elfogadható

 - célzott a királyi hagyományokra Jobson.

Ugyanis a királyi családban évtizedek óta jelen van egy igencsak érdekes, de logikus szabály. Az egymást követő trónörökösök 12 éves koruk felett nem utazhatnak egy járműben egymással. Ahogy lapunk arról korábban beszámolt, erre azért van szükség, hogy ha bármilyen tragédia történne az uralkodóval, vagy az első számú trónörökössel, akkor is biztosítva legyen a dinasztia fennmaradása, és az öröklés rendje.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek