Árvíz

"Önkéntes segítők jelentkezését várjuk" – Szörnyű, mi maradt a magyar zenész mulatójából

Natasha

Létrehozva: 2024.09.25. 19:15

Felbecsülhetetlen károkkal kell megküzdenie Nyári Kálmánnak. A magyar zenész mulatóját ugyanis elmosta a dunai árvíz, most pedig önkéntesekre van szüksége, hogy mielőbb újra nyithassa a vendéglátóhelyet.

A dunai árvíz nem kímélte Nyári Kálmán mulatóját sem. Ahogy arról lapunk korábban beszámolt, a zenész híres vendéglátóhelye is víz alá került, hiszen közvetlenül a pesti rakparton, vagyis ártéren áll. Bár gondosan felkészültek a Duna áradására, sajnos másfél méterig elmosta őket a víz, ez pedig jelentős anyagi kárral járt. Már csak azért is, mert a biztosító nem fizet, hiszen ártéren lévő épületet nem lehet vízkárra biztosítani. Kálmánék helyzete tehát egyelőre kilátástalan, fogalmuk sincs, hogy mikor nyithatnak újra, most minden segítségre szükségük van.

NYÁRI Kálmán Árvíz
Fotó: Purger Tamás /  MTI
Elmosta az árvíz Nyári Kálmán mulatóját

Az árvíz mindent elmosott Nyári Kálmán mulatójában

A zenész elárulta, hogy jelenleg úgy látja, decembernél előbb nem tudnak kinyitni. Persze, nagyon szeretné minél előbb fogadni a vendégeit, de az épületre most még komoly munkálatok várnak. 

— Hogy mennyi pénz úszik most el a Dunán, azt nagyon nehéz lenne megmondani, de magam léptékében nézve biztosan felbecsülhetetlen. A helyzet az, hogy a biztosító sem fizet, hiszen ártéren áll a mulató, így vízkárra eleve nem is lehetett biztosítani. Arról nem is beszélve, hogy alig három hónappal ezelőtt teljes felújítást végeztünk a helyen, amit most kezdhetünk előröl. Szerény becslések szerint, talán decemberben nyithatunk majd újra, ha nem jön közbe semmi és minden klappolni fog, de erre most nem fogadnék fogalmazott korábban a Borsnak Kálmán, aki most megmutatta, hogy néz ki az árvíz után a gyönyörű mulatozója. Hát talán mondanunk sem kell, mennyire szomorú a látvány, főleg azok után, hogy alig három hónapja újították fel a helyet.

Nyári Kálmán
Fotó: Facebook
Szomorú látványt nyújt Nyári Kálmán mulatója

Önkénteseket várnak

A zenész az interneten próbál segítséget kérni, hiszen hatalmas munka lesz rendbe rakni a mulatót. Elsősorban önkéntesekre lenne szüksége, hogy mielőbb - akár még december előtt -, újranyithassa a bárt. Bár jelenleg erre kevés esélyt lát, az összefogás szerinte segíthet.

Önkéntes segítők jelentkezését várjuk nagyon, hogy minél előbb újra tudjunk nyitni

– fogalmazott az énekes. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek